30 Haziran 2011

Online oyunlarda güvenlik

Artık insanlar tek başına oyun oynamak yerine internetten online oyun oynayarak vakit geçiriyorlar.Belkide karşında gerçek karakterin oynadığını bilmek ayrı bir haz veriyor insanlara.Ülkemizde her kesimin oynadığı 100'den fazla online oyun var.Facebook üzerinden,browser üzerinden oynanan oyunlar, MMO oyunlar gibi kategorilendirebiliriz.Ki benim bir zamanlar oynadığım Knight Online, Hero Online, Counter-Strike 1.6 gibi..En çok Kinght Online oynadım ve sonunda karakterimin hacklenip itemlerimin çalınmasıyla oyunu bıraktım.Karakterime bir miktar yatırım yapıp itemler almıştım ve paralarım çalınmış oldu.Artık oyun sektöründe bu tarz oyunlar tutuluyor"ben şu seviyedeyim", "ben şu leveldeyim"gibi terimler üretilmeye başlandı ve iş ticari boyuta ulaşınca playerlarında kendi karakterlerini koruma altına almak zorunda.Ama nereye kadar alabileceksin.Bir çok insanın şikayet konusu yatırım yaptığı karakterlerinin çalındığı yönünde.Bu yüzden Türkiye Uluslararası Digital Oyun Fedarasyonu'nun kurulmasıyla birlikte Oyun dünyasında birçok düzenlemeler yapılacağını temenni ediyor zevklerimizin ve paralarımızın çalınmamasını istiyoruz.

29 Haziran 2011

Diş Kaplaması

Bugün itibariyle ön üstteki 4 dişleri kaplatıyorum.Aslında kimseye tavsiye etmem ama bazen mecbur oluyor insan.Ben mesela çarpıklaşma olduğu için dişlerimi kaplama yaptırttıyorum.İnternette araştırdım hiç kimse tavsiye etmiyor ama ben yaptırtıyorum bakalım.Birde internette en çok araştırılan konu kaç para fiyatı.Bir diş ortalama 100 TL kaplanıyor.Ben 120'ye yaptırtıyorum.4 diş = 480.Bazıları 150'ye felan yapıyor özelde sakın kanmayın derim.Onlarda aynı dişi yapacaklar çünkü.

28 Haziran 2011

Yasaklanan Audi Reklamı



Şu aralar internette dolaşan bir reklamı sizlere izletmek istedim.Reklamda yayınlanan markaların ve isimlerinin zedelendiği için yayına koyulmayan Audi reklamı bana göre alıcısının istediği tüm özellikleri gösteren bir kapsamda reklam olmuş.

27 Haziran 2011

Zararlı sitelerden DNS ile korunun

VIPRE Antivirus ürünüyle tanıdığımız Sunbelt, ClearCloud adını verdiği yeni bir servisle kullanıcıları internette gezerken güven altına alıyor. Aynı Open DNS’de olduğu gibi bir DNS servisi olan ClearCloud’u kullanmak için DNS ayarlarınızı değiştiriyorsunuz.ClearCloud ise girmek istediğiniz sitenin URL’sini alarak kendi veritabanıyla karşılaştırıyor ve zararlı bir siteyse sizi uyarıyor. Tabii tüm bunlar milisaniyeler içinde gerçekleştiği içinkullanıcılar internet hızlarında bir fark hissetmiyor.
Kullanımı ücretsiz olan servisten yararlanmak için kullanıcılar DNS ayarlarını 74.118.212.1 ve 74.118.212.2olarak değiştirmeliler. Böylece internet koruması için ekstra programlarla uğraşmadan Sunbelt’in güvenli bulutu içerisine dahil olabilirsiniz.

25 Haziran 2011

Etkilendim...

.....
Her insan mutlu olamaz...
Çünkü gereğinden fazla özler dünü, hak ettiğinden fazla düşünür yarını. Ve hiç hak etmediği kadar bilinçsizce yaşar bugünü.
Her insan mutlu olamaz...
Çünkü gereğinden fazla özler hayatından çıkanları, hak ettiğinden daha büyük umutlarla bekler hayatına girenleri. Ve asla göremez yanı başındakileri.

[ Tolstoy ]

Kazım Koyuncu'yu rahmet anıyoruz


Biliyorum son iki yazıdır rahmetle anıyoruz ama napalım azrail kime ne zaman uğrayacağı belli olmuyor.

İşte gidiyorum dedi gitti Kazım KOYUNCU
Birçok şarkısını ezbere biliriz, hatta hayde şarkısını Fatih Ürek değil de Kazım Koyuncudan dinlemeyi tercih ederiz(Dido şarkısıda buna dahil).
Kazım Koyuncu 1971'de Hopada doğdu olayların olduğu yerde.Ve 25 Haziran 2005'te akciğer kanserine yenik düşerek aramızdan ayrılmıştır.Doğumu hatırlamasakta ölümü bir çoğumuz hatırlarız.
Çoğu kişi devrimci olduğundan ötürü Kazım KOYUNCU'yu sevmesede benim sevdiğim ender sanatçılar arasındadır ki öldükten sonra bile şarkıları dinleniyor ve hatırlanıyor.

KENDİSİNİ RAHMETLE ANIYORUZ MEKANI CENNET OLSUN.

23 Haziran 2011

Açılış...


-Sevgili Harici Blog okurları bugün burada ttnetimizin o güzeeel internet ağını kullanarak yeni bir blog daha internet alemine kazandırmış bulunuyoruz.Uzun süredir planan hiçbir masraftan kaçınmadığımız harici blogumuz siz değerli okurlarımıza hayırlı uğurlu olsun.. Kıırttt !

Bissmilllaahh..
Allah kabul etsin.