31 Temmuz 2011

Her zaman yarın olmayabilir

Şunu söyleyebilirim ki gerçekten ertelenmemesi gereken yoksulluk, yolsuzlukla mücadele etmek belki de dünya da en zor olan şeylerden biri de savaşmak.Ancak bu iki şeyin aksine daha farklı bir durumlar içimeze gelir oturur.Umut dolu bir insan olarak, kanepeye uzanırsın ve yarına dair yapılması gerekenleri kafanda sıralarsın.Ders çalışmak,işe gitmek, sınava hazırlanmak bir yığın iş.Ve evet şimdi de ingilizce öğrenmek benim gibi.Bunun yanında kolanı yudumlarsın, çikolata bağımlılığı biraz daha ertelebilirsin.
Çoğu insan benimde olduğum gibi hayaller ve fikirlerle dolu.Ama çoğu kez en basit bir gerçeği bile unutmak hayal kurmak bunlar kolay şeylerdir.Çizdiğimiz yolda gitmemiz gereken her yerde bizi anlayan birinin olması gerekmektedir.Bizim başarıya ulaşmamız için attığımız her bir adım için kendimizden emin olmalıyız.Bin millik bir yol kat edersin ancak en son bir adıma atmak çok zor olabilir.
Denizin karşısında çok güzel bir ada görürsün ona ulaşmak istersin, denize atlarsın yüzmeye başlarsın, boğulma tehlikesi geçirebilirsin, köpek balığı çıkabilir.O yüzden hayallerine ulaşmak biraz ızdıraplı ve zor olabilir.Risk almadan başarıya da ulaşamazsın.Hayatta da böyledir hem risk alarak, hemde emek sarf ederek bir yere gelebilmelisin.Hayat savaşından sen galip gelmelisin.Eğer kaybedersen,yarın olmayabilir.

29 Temmuz 2011

Twitter takipçi sayısını arttırma

Twitter hesabı olan arkadaşların kullanmak isteyebilecekleri bir yöntemi sizlerle paylaşmak istedim.Twitter'da takipçi sayınızı arttırmak ister misiniz? Fakat tüm takipçileriniz yabancı ülkelerden gerçek kişiler olacaktır bunu da söyleyelim.Ben denedim gerçekten çalışıyor ama tüm takipçilieriniz yabancı haliyle ingilizce twitler atıyorlar benimde ingilizcem yok malesef hepsini çıkarmak zorunda kalacağım :) Şimdi anlatıma geçelim;

Öncelikle bu siteye giriyoruz;  link
*Daha sonra sitede bulunan 5 siteye giriyoruz.(CLICK HERE TO VISIT yazısına tıklayarak)
-Ardından açılan 5 sitede Free yazan kısımlara giriyoruz ücretsiz takipçi almak için(ücretli 65$ ama gerek yok)
Sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek twitter adımızı ve şifremizi yazarak accept terms of use'a tıklıyoruz
Daha sonra yüklenme ekranı gelecek(please waitt...)Burda 3-4 dakika bekliyoruz her siteyi aynı anda yapabilirsiniz tek tek beklemenize gerek yok.
En son olarakta Tweet it! diye bir resim çıkacak onu görene kadar bekleyiniz ve twitter hesabınıza baktığınızda yüzlerce takipçi isteği görün :)

27 Temmuz 2011

Facebook sohbeti onarma ve düzeltme

Facebook'un görüntülü ve sesli sohbete geçmesiyle birlikte sol alt kısımdaki sohbet yerinde sorunlar oluştu bildiğimiz gibi.Çevrimiçi ve çevrimdışıları hep birlikte göstermeye başladı.Şimdi benimde deneyip düzelttiğim bir yöntemi sizinle paylaşmak isterim.

Öncelikle tarayıcı olarak Firefox kullanmamız gerek; indirmek için tıklayın

Daha sonra greasemonkey firefox eklentisini kurmamız gerekiyor; burdan edinebilirsiniz

Eklentimizi de kurduktan sonra son olarakta Facebook Sidebar Chat Reversion eklentisini kurmamız gerekiyor; onuda burdan edinebilirsiniz

Sadece Firefox tarayıcısını kullananlar için geçerlidir.Böylece Facebook sohbet yerimizi onarmış,düzeltmiş oluyoruz :)

26 Temmuz 2011

Facebookta seni kimler silmiş(Unfriend Finder)

Facebookta seni kimler ve gönderdiğin arkadaşlık isteklerinin hepsini görebilirsiniz.Böylece cezalı olan kullanıcılar cezalarından da kurtulabilirler :) Nasıl yapacaz? Şöyle;


Öncelikle, Mozilla Firefox kullanmalıyız. (Mozilla Firefox yazısının üzerine tıklayarak indirebilirsiniz)
İkinci olarak Firefox’un Greasemonkey eklentisini kurmalıyız.(Greasemonkey yazısının üzerine tıklayarak indirebilrisiniz)

Üçüncü olarakta Facebook Unfriend Finder eklentisini kurduktan sonra (Facebook Unfriend Finder yazısının üzerine tıklayarak indirebilirsiniz) facebook sayfamız üzerine gelip F5 tuşu yada boş alanda sağ tuş, yenile sekmesine basarak sayfayı yeniliyoruz. Sağ üstte, mavi bölümde Hesap yazan yerin solunda Silenler diye bir menü çıkacak orada eklentiyi kurduğunuz günden itibaren sizi kim silmiş kim silmemiş gösterecek üstelik gönderdiğiniz arkadaşlık isteklerini de iptal edebilirsiniz. Buradan Greasemonkey eklentisinin yazılmış alt eklentilerini de görebilirsiniz.

Facebookta cool olun

Durum iletilerinize çamaşır makinesi ile doğan görünümlü şahin ile ekiyle birlikte iletiler yazmak istemez misiniz buyrun linkler :)
yakın bir arkadaş aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...p;api_key=144597458944504
samsung e250 aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...p;api_key=210233478996520
bulaşık makinesi aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...1ed34560c376744a10cd1ec00
motorola aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...fd6e99effa77f33785f4b602e
blackberry aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...ue&api_key=2254487659
bluetooth aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...p;api_key=149457585121342
iett koltuk arkası bilgisayarı aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...c0a35f1ed568ac2997146ec18
wikileaks aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...5238cc1d62a2f4653447077f2
atari aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...75a3b7d967290a7baab7006fc
hp yazıcı aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...fa591b9d1cc39ae64950f95c1
iphone 5 aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...4f475c894fe9ee671e668e29b
canon 7d aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...f8efdbe0e87bb173c63954d2e
macbook aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...869fa3a0a4ea3b7902cf6590e
myspace aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...6e0d06c6398530e2467e1eb01
nokia 3310 aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...6dc78a3fc1179b2efa63dd112
ipad aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...p;api_key=159527317415656
teletext aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...4f1177132ea96e556080238c3
android aracılığıyla : http://www.facebook.com/c...3970c6061570aa584c6ac7c5a 

23 Temmuz 2011

Dido - White Flag


Oy oy oy bu şarkıyı hergün dinlerim ben aşık oldum uleyynn şarkıcıya <3

Şeytan diyor git söyle

Binlerce Kadın / Erkek Tanırsın ...
Onlarca Sevgilin / Sevdigin Olur ..
Oysa Sen Hep Bir Kişiye Ait Olursun ..
Bu ya İlktir yada Sondur ...
Yıllar Sonra Bile Gördüğünde Kalbini İlk Günkü Gibi Heycanlandıran Biri varsa ;
İşte O'dur Senin İçin En Değerlisi, En Önemlisi ...
Onu Seviyor musun ?
GİT SÖYLE . . .
Belki Yarın Söylemek İçin Çok Geç Olabilir ...
Belki Söyleyecek Bir Yarın Bulamazsın ...
Belkide Söylicek Bir '' Yar '' ...

Belki Birgün ; Dersin ...
Gençlikte Hep Böyle Zannederiz ...
Hatalarımızı Binlerce Kez Telafi Edebileceğimizi ,
Bize Milyonlarca Şans Tanınacağını Düşünürüz ...
Bir Sabah Uyanırsın 40 Küsür Yaşında Yapayalnız Biri Olarak Geri Dönüşü Yoktur Artık ...

Gençlikte Söyleyemediğin Tek Bir Söz İçin Tüm Hayatını Mahvedersin ...

Elif Şafak - İskender kitabı

Şu hayatta insan en çok sevdiklerini acıtır...
En derin yaralar ailede açılır, kabuk tutsa bile kanar hikâye, içten içe... Aşkı aramadan evvel, düşün bir, ya benden nasıl bir âşık olur? İnsanın sevdası karakterinin yansımasıdır. Sen kavgacı isen, ha bire öfkeli, aşkı da bir cenk gibi yaşarsın. Gönlü pak olanın sevgisi de saf olur. Şu hayatta insan en çok sevdiklerini acıtır. En derin yaralar ailede açılır, kabuk tutsa bile kanar hikâye, içten içe...
Attığımız her adım, yaptığımız her işte kendimizi yansıtırız. Budur çözülmesi gereken bilmece...
Nacizane yorumum: kesinlikle alın okuyun..

20 Temmuz 2011

Gelecek hakkında planın hazır mı?

LYS sınavı bitti, sonuçların açıklanması an meselesi.Daha sonra tercih yapma sırası gelecek.Bu sene sınava giren yaklaşık 2 milyon öğrencinin hayali önündeki tercih kağıtlarında belli olacak.Peki ya sizin yapacağınız tercihlerin hayatınızın dönüm noktası olduğunu hiç düşündünüz mü?
Çoğu insan baskıcı tavırlar sergileyek üstünüzde biliyorum ben yaşadım sizde yaşayacaksınız.Büyüklerimiz kendilerinin elde edemediklerini sizin elde etmenizi istiyecek, kendilerinin hayali olan meslekleri sizin yapmanızı isteyecek, daha sonra başkasının oğlu/kızı şurayı okudu şöyle oldu şu kadar maaş alıyor felan sizin aklınızı sürekli karıştırmaya çalışacakları olası birşey.Siz ise onlara aldırış etmeyin derim ben..
Herkez kendi hayatını kendi kurmalı,kimse kimsenin hayatına müdahale etme hakkı yok, buna benden çok sizin izin vermemeniz lazım.
Size güzel bir tavsiyem var yapacağınız her bir tercih ve bölüm sizin için önemli olacak.Hangi alanlara ilginiz varsa o alanlarda tercih yapın,seçtiniz bölümden mezun olduktan sonra iş fırsatları nasıl çok mu, devlette nasıl bir yer edinirim bunların hepsini düşünmeniz gerek ayrıca ek olarak gideceğiniz üniversitenin çevresinde iyi bir araştırma yapmak gerekiyor, sosyal ortamlar olsun,fiyatlar olsun sonuçta 2 veya 4 seneniz orda geçecek sizin.Allah hepinize en hayırlısını versin.. :)

Leisure dive ( Avare Dalışı) Modası Başladı..

Son bir senedir birden çok değişik fotograf karelerinde değişik değişik poz verme devirlerinden geçtik.Planking (ilginç yerlerde yatarak poz verme), sonra owling (ilginç yerlerde baykuş gibi tüneyerek poz verme) ve en sonunda yazında gelmesiyle denize havuza her hangi bir dolu yere yukarıda ki resimde görüldüğü gibi atlama modası başladı.(leisure dive (türkçesi: avare dalışı))http://leisuredive.com siteside galeriden göreceğiniz gibi çok değişik pozlar var bu moda bir kaç güne facebookta sosyal paylaşım sitelerinde yayılmaya başlar diye düşünüyorum :)

19 Temmuz 2011

Nokia'nın yeni bombası Nokia Sea Ray karşınızda

Nokia şirketinin sır gibi sakladığı ilk windows'lu sea ray internete yayıldı.Herkesin merakla beklediği Nokia'nın Windows Phone 7'sinin görüntülerini sizlerle paylaşıyorum;

2011-2012 Katkı Kredisi Başvuruları Tarihleri ve Resmi Açıklama

2011-2012'de herhangi bir üniversite veya meslek yüksek okuluna yerleşen arkadaşlar için devletin verdiği katkı kredisi(geri ödemeli) başvuruları 04 Temmuz - 07 Ağustos 2011 (07 Ağustos 2011 dahil) tarihleri arasında www.kyk.gov.tr adresinden başvularını yapabilirler.Bu sene 240.00 Lira verdi devlet geçen seneye nazaran 40 Tl zam yaptı.Bu sene kaç para zam yapar bilmiyorum.Geri ödemesi okul bittiğinden itibaren 2 yıl içerinde ödemeye başlanıyor.SSK'lı bir işe girdiğinde kesiliyor diyorlar ama önceden devlet almaya başlıyor diye duydum ben.Alacak arkadaşlar öncelikle iyi düşünmeleri gerekir.Ben 2 yılda 4 Milyar küsür miktara imza attım.Ödeme zorluğu çekebilirsiniz çünkü az bir miktar değil.KYK'nın yaptığı resmi açıklama ise şöyle;

5 Temmuz 2011

Leyla ile Mecnun Falan Filan Yalan

Dün devamlı takip ettiğim dizilerden olan Leyla ile Mecnunun sezon finali vardı dizide herkez gitti sezon finalinde böyle olur mu.Dede öldü mü anlamadım ama.Leyla Ardayla gitti saçmalık.En sonda İsmaille Mecnun kalakaldı ve şarkı girdi çok beğendim dünden beri 10 kere dinlemişimdir

2 Temmuz 2011

Patlak tekerle yolculuk

Bugün öğlen 13:00 civarlarında bir anlık bir karar ile bisikletlerle pikniğe kadar verdik.Hurda yoluna giden bisikletlerimizi tamir etme çabası gösterdik tekerleri yaptık sırt çantalarımızı da alıp Beypazarı - İnözü güzergahında bisikletle yolculuğumuza başladık.Havanın da sıcak olmasıyla çok çok su tükettik, çok mola verdik yaklaşık 10 kmlik bir yolculuk yaptık.Aslında planımız Uşakgöl ordan da Karagöl'e gitmekti ama yoğun sıcak ve yorgunluğun etkisiyle bir köye girerek çay kıyısında pikniğimizi yaptık.Amacımız piknikten hariç macera ve adrenalin idi onuda fazlasıyla yaşadık.Sürekli olarak tekerleklerimizi kontrol ettik çünkü bisikletler eski olduğu için bisiklete güven bizde sıfır.Frenler desen bastığın zaman hemen durmuyor falan filan.Fotoğraf makinemizi yanımıza almamıştık ki keşke alsaydık çok büyük ve ihtişamlı bir kartal gördük tepemizde döndü durdu bilmiyoruz amacı bizi yemek felan mı ama yemezler makinamız olsaydı kartalı çekcektik ama olmadı.Hayran kaldık sadece.Dönüş yolunda benim dağdan inişte bisikletle hızlı inerken virajı alamadım bir düşme tehlikesi yaşadım.Artı yaşlı teyze geçiyordu ki ona da çarpmamak için viraja hızlı girince ön tekerimi taş kesti ve patladı.Frenler zaten tutmuyor duramazdım.Yanımıza ne kadar pompa alsakta teker şişmedi dönüş yolunu patlak teker ile devam etmek zorunda kaldım.Jant üstünde gelirken bisikletin kontrolünün zor olmasıyla birlikte sürekli pedal yapmak zorunda kaldım ki oda hayli yordu beni.Ama güzel bir gün oldu hadi onu boşverelim diğer günlerden farklı bir günüm geçti bu günü unutmayacağım :)

bu gecede dünya hevesimin sonuna geldim iyi geceler

Bu geceki uyku müziğim iyi geceler Japonya.!

1 Temmuz 2011

Nokia 5800 v60 çıktı çıkacak

Gelecek özellikler
- Nokia Browser 7.3 (symbian^3 deki ile aynı)
-Ovi maps 3.6
-Mesajlara Emotion (gülen,ağlayan, somurtan..vb sarı kafa) ekleme
-Performans güncellemeleri
-Minor bug fix ler

Resmi Kaynak
http://conversations.nokia.com/2011/06/29/updates-to-symbian-3-2-and-5-0/?sf1719562=1

tüm 5800 kullanıcılarına hayırlı olsun.

Superonline.com kapanıyor


Popüler sitelerden biri olan superonline.com herkezi şaşırtan bir karara vararak superonline.com'u kapatma kararı aldı.Sitenin kapanması ile birlikte e/posta adresleri bulunanlar bu kapanmadan dolayı etkilenmeyecekler.Şirketten gelen açıklama ise şöyle;
"Superonline.com kapanıyor! Şirketimizi iş planları çerçevesinde 01.07.2011 itibariyle Türkiye'nin haber ve eğlence portalı superonline.com'u kapatma kararı aldık. superonline.com'dan e-posta hizmeti alana kullanıcılarımızın herhangi bir sorun yaşamayacaklarını veya bu durumdan olumsuz etkilenmeyeceklerini bildirmek isteriz. Turkcell Superonline"