16 Eylül 2011

Sony Tabletin ilk sahibi sen ol

İlk tabletini piyasaya sürmeye hazırlanan Sony tüm çalışmaları bitirmiş durumda.Sony tableti Türkiye de 1 Ekimde piyasaya sürecek.Bu tablet çok konuşuluyor olmasından dolayı Sony Facebookta bir yarışma başlatarak Türkiye de ilk Sony Tablete sahip olmasını beklediği şanşlı talihlilerini bekliyor.
İlk Sony Tablet Kimin? yarışması ile kullanıcılar Facebook sayfasında yarışmaya devam ediyor.Sizde yarışmaya katılmak ve ilk Sony Tableti kazanma şansını yakalamak için Tıklayınız. Herkese bol şanslar arkadaşlar.

13 Eylül 2011

FİFA 12 Demo indir


Fifa 12 demo sonunda yayınlandı.Oyunun demosunda sadece Arsenal, Manchester City, AC Milan, Borussia Dortmund, Marseille ve Barcelona bulunuyor.İndirmek için indir butonuna tıklayınız.

En çok tercih edilen Android Uygulamaları

 
                   Talking Tom Örnek Uygulaması
 İşinize yarayacak en iyi Android uygulamarı nelerdir.En çok hangi Android Uygulamaları kullanılıyor merak ediyorsanız sizin için derlediğim listeye göz atabilirsiniz.
Gazeteler: Gazetelerin kısa yolları mevcut
Acil Droid:
Ambulans polis gibi acil aramaları hemen yapmak ve yerimizi tespit etmek için
Androidify: Çeşitli karakterler yaratıyoruz
SystemApp Remover: Sistem dosyalarını dahi silmek için
Angry Birds: Android de oynayabileceğiniz en iyi oyun bence :)

12 Eylül 2011

Beyin kapasitesini artırmak mümkün mü?

Her insanın belli bir beyin kapasitesi vardır.Bunu genetiği belirler. Fakat bu kapasitenin etkin kullanılması için yapılacak birçok şey vardır. Örneğin;bir arabanın göstergesi 180km'yi gösteriyorsa 200km hız yapmak mümkün değildir.Fakat iyi bir araba bakımı ve kullanan ile gerekirse son hıza çıkılabilir. Nörolog Doç. Dr. Serdar Dağ, Mynet okurları için yazdı.
Son yıllardaki bunca gelişmelere rağmen beyin hala insan vücudunda en az bilgiye sahip olunan organdır.Yapılan çalışmalar ve uzmanlara göre bir çok kişi beyin potansiyelinin çok  az bir kısmını kullanmaktadır. Maalesef okullardaki eğitim düzeni beynin sadece sol tarafını geliştiren matematik,fen bilgisi ve Türkçe gibi derslere önem verirken beynin sağ tarafını geliştiren resim,müzik,el sanatı….gibi derslere pek fazla önem verilmez.Halbuki;tarihte başarılı olan insanlara bakıldığı zaman bu kişiler bilerek veya bilmeyerek sağ ve sol beyinlerini geliştirmiş kişilerdir. Başarılı insanlar beynin her iki yarısını kullanabilen, gerektiğinde birinden diğerine geçebilen insanlardır.
Sağ lob'un duygular ve hayallerin etkisinde olduğu ve bütünsel öğrendiği bu yüzden bilgileri sırayla işleyen sol lob un aksine daha hızlı ve etkili olduğu anlaşılmıştır.Sadece sol lobu gelişmiş olan ve bu lobu iyi kullanan insanların üretken düşünebilmeleri için sağ beyni geliştirmeleri gerekir.Çünkü insanın mucitlik ve üretkenlik kısmını sağ beyin sağlar.Sağ ve sol beyin birbirini tamamlayan  fonksiyonlara sahiptir. Sol beyni gelişmiş bir kişi sağ beynini de geliştirirse beynin kapasitesi iki kat değil hayal edemeyeceğiz kadar fazla artar. Beyinde öğrenmenin sonu yoktur.

11 Eylül 2011

Kutsi - Yalan Dolan

Şuan Beypazarı'nda konserden geldim,konserde birçok isim yer aldı tabii ki en önemlisi Kutsi tabiki.Kutsi Ankara/Beypazarı'nı coşturdu.Yeni eski birçok parçasına seslendirdi.Konserden bazı haberler verdi.Yeni bir dizi projesi için deneme çekimlerine gitmiş ve yakında tekrar Televizyon ekranlarında görebileceğiz Kutsi'yi.Yeni bir albüm daha çıkaracağını ve yeni albümünden kısa bir kesit Yalan Dolan şarkısını seslendirdi.Yine slow ağırlıklı olacağını tahmin ediyorum albümün.Ayrıca Gülbeyaz dizisi ile ilgili bir açıklama da yaptı dizi ile ilgili hiçbir ilgisi olmadığını belirtti.


Konser kaydı olduğu için seste biraz sıkıntı var.

10 Eylül 2011

Kuzey Güney dizisi izleyenleri hayran bıraktı

Kuzey ve Güney dizisi ilk bölümünün yayınlanmasıyla izleyiciler tarafından tam not almayı başardı.Dizi ilk bölümü yayınlandıktan sonra twitterda en çok konuşulan konular arasında yerini aldı.Ne yalan söyleyim bende çok beğendim diziyi.Kıvanç Tatlıtuğ'nun oyunculuğu çok iyidi.Bu arada dizilerde küfür çoğalmaya başladı.Dıtt sesi ile ne kadar kesilse de herkes anlıyor ne denmek istendiğini.Bu tür diziler Türkiye'de daha çok izlenmeye başladı.Bakınız Behzat Ç birinci örneklerden birisi :) Ayrıca millet Kıvanç Tatlıtuğ'nun vücudu ve kasları nasıl yaptığını merak etmeye başladı hatta haber bile oldu.Bende dizinin artık takipçilerindenim.

Yeni Windows 8'li tablet geliyor

Dünya da ilk olarak üretilecek Windows 8 li tablet çok yakında piyasaya sürülecek.
Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8 yalnızca masaüstü ya da taşınabilir bilgisayarlarınıza kurabileceğiniz yeni bir Windows olmayacak. Windows 8 diğer platformlarla beraber tablet piyasası için de çıkacak.
Korea Economic Daily'nin haberine göre de, Samsung, Windows 8 kullanan tabletini Microsoft'un gerçekleştirdiği geleneksel BUILD konferansında tanıtacak. California, Anaheim'daki konferans 13 ve 16 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.
Samsung'un tanıtacağı tablet dünyada tanıtılan ilk Windows 8 tablet olma özelliğini de taşıyacak. Ayrıca Microsoft'un tablet piyasasının üstüne eğileceğini göstermekle kalmayıp aynı zamanda sır perdesi kalkan ilk Windows 8 ürün de tanıtılmış olacak.

8 Eylül 2011

Elif Şafak - İskender Kitabı Beğenilmedi

Bir çok kişinin merak ettiği Elif Şafak ın İskender kitabı en çok hit alan konularım arasında yerini aldı.Daha önce şu konuda kitap hakkında biraz bilgi vermiştim.Şimdi bu konuya biraz daha ek yapmakta fayda var.Öce kitabın fiyatını inceleyelim.

Kitap: İskender
Yazar: Elif Şafak
Yayıncı: Doğan Kitap /
Tür: Roman / Türk Edebiyatı

Etiket Fiyatı: 24,00 TL (KDV Dahil)
Kitapyurdu Fiyatı: 20,28 TL

Kitabın bu kadar çok satmasının nedeni reklamlarının çok iyi yapılmış olmasıdır Doğan Kitap bu işi çok iyi yapıyor.Kitap hakkında genel yorumlara baktığımda birçok kişi hüsrana uğramış kitabı okurken.Elif Şafak ın önceki kitaplarına nazaran bu kitabı en kötü kitapları arasında seçilmiş resmen.Ama bazı okurlar açısından da bu kitap çok güzel bulundu.Size tavsiyem Elif Şafak hayranı iseniz bu kitabı da okuyabilirsiniz yoksa okumaya da pek fazla gerek yok diye düşünüyorum.

Google Adsense ile zengin olmak ister misiniz

Eveet sevgili okurlarım şimdi size adsense'den nasıl zengin olunur nasıl çok para kazanılır bunun yöntemlerinden bahsedeceğim izninizle.Öncelikle bir site kurduk diyelim sitemizin tek bir hedefi olmalı nasıl yani.Sadece gezi sitesi ise gezilecek yerler gibi benzeri yazılarınız olmanın bunun yanında başka konulara değinmek siteniz için iyi olmaz.Çünkii sitemizde adsense reklamları sitenin içeriğine göre çıkmaktadır.
İlk olarak sabırlı olmalıyız ayrıca siteniz ingilizce olursa daha çok çok para kazanabilirsiniz.
İkinci olarak hangi tür siteler adsense den daha fazla gelir elde ediyor bakalım
Sağlık Sitesi - Sağlık ile bir siteniz olursa ve ingilizce olursa sitenizden belirli bir zaman sonra iyi paralar kazanabilirsiniz.İlla sağlık diyip genel sağlık konuları yayınlamanııza gerek yok misal kulak sağlığı, iç hastalıklar, tedavi yöntemleri gibisinden..
Bunun yanında Hukuk sitesi(icra konuları,dava konuları),Finans sitesi(krediler, faiz oranları),Müzeler(Türkiye'de bulunan müzeler müze içinde bulunanlar)

7 Eylül 2011

Ücretsiz Blogspot temaları

Gemicilik - Tatil Teması
Önizleme - İndir

Önizleme - İndir

Blogspot Otel Teması
Önizleme - İndir

Blogspot Kişisel Tema
Önizleme - İndir

Daha Fazlası için..

Blogspot header resimleri

Benim gibi blogspot kullananlar için her zaman gerekli olan header resimlerini için bazen kendimiz yapmamız dışında internette hazıra konabiliriz.Bu siteleri tek tek aramaktansa ben burda bir kaç tanesini sizinle paylaşmak istiyorum.Bu sitelerde zaten Blogger header için en iyi sitelerden ve bedava.


http://www.freewebpageheaders.com/gallery
http://www.header-art.com
http://bgthemes.com/index.php/themes/category/headers/
http://webheader-banner.blogspot.com/
http://moredoubts.wordpress.com/free-header-images/
http://www.websongdesigns.com/headers.htm
http://thephilip.org/2007/03/18/ten-free-cutline-header-images/

Çanakkale savaşından görmediğiniz kareler

İnternette dolaşırken bir slayt gördüm ve indirdim Çanakkale Savaşı ile ilgili en derin noktalarına kadar çekilmiş fotoğrafları buldum.İzledim, izledim izledim sanki o anı tekrar yaşadım.Buyrun sizde İNDİRİN

Tumblr Nedir, Blogger e rakip olabilir mi?

Tumblr son zamanların en çok tercih edilen bloglama aracı. Peki neden Tumblr tercih ediliyor ne gibi avantajları mevcut inceleyelim. Milyonlarca insan yaptığı, bulduğu, sevdiği, düşündüğü veya oluşturduğu şeyleri internet ortamında binlerce hatta milyonlarca kişiyle paylaşıyor. Ortalama bir Tumblr kullanıcısı ayda 14 orijinal gönderi ve 3 yeniden bloglama yapıyor. Bu gönderilerin yarısı fotoğraflardan oluşuyor. Diğer yarısı ise metin, bağlantı, alıntı, müzik ve video gibi multimedyaları paylaşmaktadırlar. Bir videonun YouTube’da virüs gibi yayılmasını sağlayan ve tüm Tumblr gönderilerinde de yer alan “yeniden blogla” tuşu, tek tıklamayla güzel bir gönderinin binlerce blog arasında hızla yayılmasını sağlıyor.

Tumblr Nedir Neler Yapılabilir

İnternette kişisel blog (günlük) açılmasını sağlayan bir platform

Ücretsiz olarak, kullanıcı adı ve şifre yoluyla üye olunarak bir hesap açılıyor. Ardından kullanıcı sitesine bir isim vererek internette ‘blog’unu yayınlamaya başlıyor.

Siteye kullanıcı istediği ismi veriyor. Örneğin kullanıcı “yemek” adlı bir blog açmak isterse, ve bu isim herhangi biri tarafından alınmamış ise, ‘yemek.tumblr.com’ adresinde internette bir blog açılıyor.

Bunun ardından kullanıcı kendisine bir tema seçerek ‘blog’una içerik girişi yapabiliyor.

Burada da giriş işlemi oldukça basit. Bilgisayarda yer alan bir metin, fotoğraf, video, link, ses kaydı blog sistemine hızlı bir şekilde yüklenebiliyor.

Gönderilen Tweet’ler, Facebook’ta paylaşılan içerikler, herhangi bir chat programında yazılan metinleri birkaç saniye içinde bu sistemde blog ağında yayına almak mümkün oluyor.

Bu sayede sosyal medya aktif bir kullanıcı tüm arkadaş gruplarını tek platformda toplayabiliyor.

İngilizce olarak işe başlayan Tumblr.com’un şu anda desteklediği diller arasında Türkçe de bulunuyor.

Kullanıcılar Tumblr’da açtığı siteyi sadece bilgisayardan değil iPhone, iPad gibi cihazlardan da yönetip, içerik girişi yapabiliyor.

Site Adresi: https://www.tumblr.com

Sigarada kara paket uygulaması

Bakanlık sigarada "kara paket"dönemi için ilk adımları attı.Artık sigara paketleri kara paket içinde isim ve logo olmaksızın satışa sunulacak.Hangi marka olduğunu nasıl bileceğiz diye bir soru sorabilirsiniz.Artık sigaralar isimle değil de numara ile istenecek.Mesela Murattı 1 numara, biz markete gittiğimizde "abi ver ordan 2 paket Bir numara"diyeceğiz.Avrupa birliğine girmek için her haltı yapmaya çalışan ülkemiz boş işlerle yine uğraşıyor.İçen insan her türlü içer ben paketlerde resim olmadan da içiyordum resim koydunuz yine içiyorum.Kara paket mor paket fark etmez içenler için.Bunun yerine sahte alkol bilhassa uyuşturucuya önem verseniz diye edersiniz.

Al yazmalım dizisi ve Özge Özpirinçci

Başlamasını sabırsızlıkla beklediğim dizilerden bir tanesi olan Al Yazmalım dizisi bu hafta Atv de yayına giriyor.Sırf Özge Özpirinçci oynadığı için izleyeceğim Al Yazmalım dizisini.Cengiz Aytmatov'un Kırmızı Eşarp adlı romanının günümüz Türkiye'sine ve TV ekranlarına uyarlanarak senaryolaştırıldığı “Al Yazmalım” dizisi bir Yaprak Dökümü neden olmasın, neden izlenmesin? Ay yapım'ın üstlendiği diziyi ve Özge Özpirinçci'nin performansını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Unutulup giden şarkıcılardan İrem Yağcı

Hep böyle bir yazı yazmak istemişimdir.Bir kaç şarkı ile patlama yapıp bir daha ortalıkta gözükmeyen ama benim unutmadığım şarkıcılar hakkında yazı yazmak.Ve ilk yazımı yazıyorum bu konu ile ilgili.Bu yazımda İrem Yağcı'yı tanıtmak istiyorum.Ben İrem'i Hayalet Sevgilim şarkısı ile tanıdım ve benim gibi bir çoğumuz bu şarkısı ile tanımıştır diye tahmin ediyorum.
İrem arkadaş ortamında söylediği ve cep telefonu ile kayıt edilip internete yüklenen şarkısı Hayalet Sevgilim şarkısı ile popüler olmuştur.İrem Yağcı'nın kimliği bir sır gibi saklanıyor ve benim araştırmalarımdan bulduklarımı sizlere aktaracağım.İrem Yağcı Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2009 mezunudur.Müziğe albüm çıkarmak olarak değilde, beste yaparak katkıda bulunan bir isimdir.En son Esin Hukuk Bürosunda Avukatlık yapıyormuştu.
Esin Hukuk Bürosundan çekilmiş bir fotoğraf