2 Temmuz 2013

Ygs Tercihlerinde Dış Ticaret


Uzuun bir aradan sonra herkese Merhabalar. YGS tercihlerini yapıldığı şu günlerde Dış Ticaret bölümünü tercih edecek adayların sitemi ziyaret edip yorumlar yaptığı gördüm. Bakınız şu sayfada. Bu sayfada yazdığım yazıyı ile hiç kimsenin kararını değiştirmesini istemem. Ben kendi düşüncelerimi paylaştım sadece ve tekrar bir kaç not eklemek istiyorum. Eğer Dış Ticaret bölümünü tercih edecekseniz şunları unutmayın.

- Derslerde notlar alıp hocanıza sürekli sorular sorun işin mantığını nasıl işlediğini öğrenin. ( Dış ticaret bölümünden mezun olan bir çok arkadaşın daha İhracat-İthalat aşamalarını bilmiyor! )
-Dış Ticaret ile yapılan kurs, seminer ve her türlü aktiviteye katılın. Hatta seminere gelen firmalarla irtibata geçip aranızı iyi tutmaya çalışın. ( CV'nize katıldığınız seminerler kısmına bu seminerleri ekleyebilirsiniz! )
- Stajınızı asla naylon staj yapmayın! ( Gidip yerinde bir şeyler öğrenmek adına büyük bir fırsattır!)
-Yabancı dil ile aranızı iyi tutun. ( İngilizceyi çok iyi bilmeyen(okuma ve yazma) Dış Ticaret mezunlarının yüzüne bakmıyorlar mezun olduktan sonra!)-Bu bölümde ve tüm bölümlerde olmak üzere geçerli olan bir kural: OKUMAK YETMİYOR! Kendinizi bireysel olarak GELİŞTİRİN!