31 Aralık 2013

2014 yılında Tablet PC alırken bunlara dikkat edin

tablet pc öneri, tavsiyesi, 2014

Yeni nesil tabletler, gelişmiş işlemcileri, yüksek donanımları, şık ve ince yapılarıyla dikkat çekiyor. Ancak birinci nesil tabletler olarak nitelendirilen tek çekirdekli, kalın ve hantal tabletlerin satışı halen devam ediyor. Tablet dünyasının güçlü oyuncularından Ezcool, yeni bir tablet satın almak isterken modası geçmiş düşük performanslı tabletlere yönlendirilen kullanıcıları uyarıyor: “Ucuz fiyatlarına karşın etkin ve verimli değiller…”

Sektörün önemli oyuncularından biri olan Ezcool, yeni bir tablet satın almak isteyen son kullanıcıları uyarıyor. Piyasada halen varlığını koruyan ve eski nesil oldukları için ucuz ve tercih edilir olan birinci nesil tabletler, günümüz uygulama gereklerini yerine getiremedikleri için verimli olamıyor ve kısa süre içinde kullanılamaz hale geliyor.

Konuyla ilgili olarak Ezcool Türkiye genel direktörü Garip Erzen, “Birinci nesil tabletler, tek çekirdekli donanımları, 800 x 480 gibi düşük çözünürlüklü ekranları, kalın ve ağır tasarımlarıyla, güncel uygulamaları etkin şekilde çalıştıramıyor. Dolayısıyla fiyatları ucuz olmasına karşın etkin ve verimli kullanılamadıklarından kısa vadede maddi anlamda zarar kaçınılmaz oluyor. 2013’ün sona erdiği şu günlerde bu tabletlerin ömrünün sonuna gelindi. Artık yeni nesil Dual ya da Quad Core işlemcili tabletlerin devri başladı. Yüksek çözünürlükleri, şık ve hafif tasarımları ve güçlü donanımları ile yeni nesil tabletler, her türlü uygulamayı kolaylıkla çalıştırıp, kullanıcının hem iş hem de eğlence hayatı için güvenilir bir partner haline geldi. Fiyatları birinci nesil tabletlerden daha yüksek tutulsa da, uzun vadede sizi yarı yolda bırakmayacağı için aslında verimlilik noktasında daha avantajlılar” dedi.

Tablet piyasasında son yıllarda adından söz ettiren Ezcool, eski nesil tablet kandırmacası konusunda kullanıcıları uyarıyor ve 2014’ün yeni nesil tabletlerin yılı olacağına işaret ediyor…

29 Aralık 2013

En iyi kore filmleri tavsiye listemiz

Kore filmleri, son yıllarda büyük bir çıkış yakaladı. Kore sineması gerek senaryoları ile olsun, gerek yönetmenlik ve oyunculuklarla olsun izleyicilerin dikkatini iyiden iyiye çekmeye başladı. Araştırmalarıma göre kore filmlerinde en çok beğenilen türler, Romantik kore filmleri, Romantik Komedi konulu kore filmleri,  dram filmleri. En çokta ağlatan filmler izleyicinin ilgisini çekmiş durumda.

Bu yazımızda sizler için Tavsiye Güney Kore filmleri, listesi hazırladık. Arama istatistiklerinden ve film sitelerinin değerlendirmelerinden yola çıkarak en iyi kore filmleri listemize başlıyoruz..

acı kore filmi 2012
Acı filmi (Pieta)
İlk filmimiz 2012 yapımı olan yönetmenliğini ve senaryosunu Ki-duk Kim'in yaptığı Acı filmi (Pieta).
Filmin türü: Dram
Yapım: Güney Kore Filmi
Yapım Yılı: 2012
İMDB: 7,1
güney kore filmi
Kurt Çocuk (A Werewolf Boy)
Listemizin ikinci sırasında yönetmenliğini  Jo Sung-Hee ve Sung-hee Jo yaptığı 2012 yapımı Kurt Çocuk Güney Kore Filmi yer alıyor.
Filmin türü: Dram, Fantastik, Romantik
Yapım: Güney Kore Filmi
Yapım Yılı: 2012
İMDB: 7,0

don't click filmi 2012
Ölüm Kapanı (Mi-hwak-in-dong-yeong-sang)
Filmin türü: Gerilim, Gizem, Korku
Yapım: Güney Kore Filmi
Yapım Yılı: 2012
İMDB: 4,8

kore filmi 2012 romantik komedi
To The Beautiful You
Romantik komedi Güney Kore filmi sevenlerin en iyi tercihlerinden biri olan To The Beautiful You 2012 yılının dalında en beğenilen ve tavsiye edilen filmi.
Filmin türü:Romantik Komedi
Yapım: Güney Kore Filmi
Yapım Yılı: 2012
İMDB:7,4
hücre yedi mucizesi, Miracle in Cell No.7
Hücre 7 Mucizesi (Miracle in Cell No.7)
Listemize 2013 yapımı Güney Kore filmi olan Hücre 7 Mucizesi filmi ile devam ediyoruz. Filmin yönetmenliğini Lee Hwan Kyung üstlenmiş. Dram sıfatının en çok yakıştığı filmlerden biri.
Filmin türü: Dram, Komedi
Yapım: Güney Kore Filmi
Yapım Yılı: 2013
İMDB:8,0

kore filmi izle
Do-ga-ni
2011 yılının en iddaalı kore filmlerinden biri Do-ga-ni. Ağlanacak kore filmi arayanlara tavsiye bir film niteliğinde olan Do-ga-ni filminin yönetmenliğini  Hwang Dong-Hyuk ve Dong Hyeuk Hwang yapıyor.
Filmin türü: Dram,Gerilim, Suç, Psikolojik
Yapım: Güney Kore Filmi
Yapım Yılı: 2011
İMDB:7,8

kore filmi romantik, dram, tavsiye
Chilling Romance
Korkuyu, aşkı ve dramı bir arada sevenler için harika bir Güney Kore filmi. 2011 yapımı olan Chilling Romance filminin yönetmenliğini In-ho Hwang yapıyor.
Filmin türü: Dram,Fantastik,Romantik,Korku
Yapım: Güney Kore Filmi
Yapım Yılı: 2011
İMDB:7,0

Bu yazımızdaki listenin sonuna geldik. Listemize sizde film tavsiyesinde bulunmak isterseniz, yorum yapabilirsiniz.

27 Aralık 2013

En iyi seo analiz siteleri

Seo bir web sayfasının olmazsa olmazları arasındadır. Eğer sitenizi yeniden yapılandırmak ve planlar geliştirmek isterseniz seo analiz sitelerinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca rakip sitelerinizin hangi statejiler belirlediğini ve siteleri için seo adına neler yaptıklarını sorgulayabilirsiniz.

Bu yazımızda seo araçlarından oluşan kullanışlı sitelerin listesini yaptık. Sizde sitenize seo analizi yapabilir ve siteniz için neler yapmanız gerekir sorusuna cevap bulabilirsiniz.

Moz Open Site Explorer Seo Aracı

Moz Open Site Explorer Seo Aracı ile ziyaretçileriniz ile ilgili ücretsiz sınırlı sayıda raporları taratabilirsiniz. Bu ücretsiz web sitesi seo aracı ile, web sitesinizin en hit sayfalarını ve etki alanlarını, geri bağlantıları sorgulayabilir. Aynı zamanda rakiplerinizin iç ve dış bağlantıları ile karşılaştırabilirsiniz.


Open Site Explorer seo analiz sitesinin özellikleri:

Gelen Linkler: Eğer rakip siteleriniz varsa, hangi sitelerden back link almışlar sorgulayabilirsiniz.
Hit Sayfalar: Sitenizde ki en hit sayfaları sorgulayabilir, gelen bağlantıları ve sosyal medya ölçümlerini yapabilirsiniz.
Anchor Text: Sitenizdeki yazıların analizini ve hatalarını bulabilirsiniz.
Son İndexler: Sitenizin son eklenen bağlantılarını analiz edebilir, Url ve Tweet bağlantılarını sorgulayabilirsiniz.

Scream Frog Seo Analiz Programı

Scream Frog küçük boyutlu bir site analiz aracıdır. Sitenize detaylı bir şekilde seo analizi yapabilir ve hataları bulabilirsiniz. Scream Frog ile hatalara çözüm bulabilir, ayrıca arama motorları botları gibi sitenizi sorgulayabilirsiniz.


ücretsiz, bedava, seo analiz siteleri

Scream Frog Seo Programı Özellikleri
  • Sayfa başlığı ve uzunluk analizi
  • Meta açıklaması ve uzunluk analizi
  • Meta anahtar kelimeleri
  • H1 ve H2 sorgulama
  • Gelen bağlantıları bulma
  • İç bağlantı sorgusu
  • Dış bağlantılar (follow ve nofollow)
  • Resimler ve alt metin sorgusu
  • Url sorunları ve hatalar (404, vb)
  • 301 ve 302 yönlendirmeler
  • Sayfaları çoğaltma
  • Googlebot, Bingbot veya Yahoo bot! gibi sitelerinizi sorgulama
  • XML site haritası jeneratör
  • Ve daha fazlasını Scream Frog programında..

 

Seorch Seo aracı ve iyileştirme

Seorch Seo siteniz içinde ki hataları tarar ve iyileştirmek için size yol gösterir. Hızlı ücretsiz bir seo aracıdır. Seorch sitenizde ki başlık etiketlerini ve meta tagları düzeltiyor. Sitenize seo analizi yapıyor. Seorch ile sitenize teknik analiz yapar ve sitenizi analiz yaparak arama motorları sıralamalarında daha üstlere çıkarabilirsiniz.

seo yapma sitesi

Web Seo Analytics 

Web Seo Analytics siteniz için bir dezavantaj değil avantajlar sağlar. Siteleriniz için en iyi seo analizi yapan bir sitedir. Ayrıca 10 gün ücretsiz sitenizi analiz yapma ve iyileştirmek için yardımcı olur. Web Seo Analiz sitesi benzer sitelerin istatiklerini bulur ve görünümleri ile ilgili bilgiler verir.

bedava seo programı

Webseoanalytics.com Seo Analiz Sitesi Özellikleri

Backlink analizi yapabilir: İç ve dış bağlantıları sorgulayabilirsiniz.
Yapı Bağlantılar: Daha iyi web tarama özelliği ile arama motorları örümcekleri için analiz yapar kırık link ve hataları bildilir.
Popüler linkler: Web sitenize en çok backlink gönderen siteleri liste şeklinde gösterir.
Kelime Analizi: Anahtar kelime sorgulaması yapabilir, hangi anahtar kelimelere yoğunlaşmanız gerektiği ile ilgili size bilgiler verir.
HTML Doğrulama: W3 standartlarına uygun URL'lerinizin geçerliliğini kontrol eder, dil biçimlerini tanımlar
Pagerank Sorgulama: Google PageRank (PR) sorgusu yapar.

WooRank Seo Aracı

WooRank haftada bir ücretsiz web sitesi raporu sunar. Seo analizi ve sorgulama yapabilmek için kayıt olmalısınız. Ayrıca site size ücretsiz deneme süreside sunuyor.

Diğer Özellikler:
  • Genel web site analizi
  • Web siteniz için öncelikler listesi
  • Ziyaretçi trafiği ve demografi
  • Yerel dizin bilgileri
  • Sosyal Medya popülerlik ve analiz
  • Web sitesi optimasyonu
  • Geri bağlantı sayısı
  • Güvenlik ve güven ölçütleri
  • Hızlı ve Güvenilir bilgi

Ayrıca benzer bir konu olan seo araçları ve  analiz siteleri listesine de göz atmanızı tavsiye ederiz.


2014 Yılbaşı için En Güzel Facebook Kapak Resimleri

2014 yılına girmemize günler kala yılbaşı için kullanabileceğiniz Facebook Kapak Resimleri konulu bir yazı derleyelim dedik. Yeni yılda herkesin kullanabileceği bir birinden şık Facebook Cover Resimlerini kopyalarak profilinizde kullanabilirsiniz. Yeni yıl herkes için yeni bir umut olsun, sizin yılınız olsun..

2014 Yılbaşı Facebook Cover Photos Fotoları
Yılbaşı için Facebook Kapak Resimleri

Seo analizi yapma .edu ve .gov uzantılı sitelerden backlink alma yöntemleri

Seo tüm bloglar ve siteler için önemlidir. Çünkü seo arama motorlarında üst sıralarda çıkmanızı ve daha çok ziyaretçinin sitenizi ziyaret etmesini sağlar. Bugüne kadar hep klasik seo teknikleri anlatıldı ve hiç kimse "nasıl seo yapılır" sorusuna kendi ağzından cevap vermedi, kendi seo yöntemlerini söylemedi.

Bu yazımda sizler için farklı bir seo tekniği vereceğim. Klasiklerin dışında farklı alanlara yöneleceğim ve hangi seo tekniklerini kullanmalıyız, sitemize en uygun seo anahtar kelimesini nasıl seçmeliyiz gibi sorulara cevap arayacağız. Ayrıca farklı siteler ve kaynaklar ile sizleri bilgilendireceğim.

Yorum yap, Backlink kap

Backlink kelimesini duyduğumuzda aklımıza ilk sitelerin veya forumların en alt yani footer kısmında yer alan küçük text yazılarla yazılmış linkler aklımıza geliyor. Ve bunlara ücretler ödeyerek sitemize bağlantı göndertiyoruz. Ama bizim buna gücümüz yetmez ve başa çıkamayız.

Google sitelerin önemi vardır; bu sitelerin başında ise ne .com ne de .net uzantılı siteler gelir. Google için daha önem arz eden siteler .edu ve .gov uzantılı resmi üniversite veya devlet sitelerdir. "Biz bu sitelerden nasıl backlink alabilir ki?" sorusu aklınıza gelebiliyor. Yorum yaparak alabiliriz, ama yorumu bizim sitemizle ilgili konular yazan ve uygun anahtar kelimeler yer alan sitelere yorum yaparak almalıyız. Örneğim makyaj blogum var ise, bilim sitesine yorum yaparsak pek bir önem arz etmez. O yüzden bu siteleri bulmak için size Google arama yöntemi ile arama yapan bir site vereceğim.

Seo ve Backlink bulma sitesi


Dropmylink sitesinde anahtar kelimenizi yazarak .edu, .gov ve bir çok Pagerank değeri yüksek siteleri bulabilirsiniz. Bu sitelerin hepsine yorum yapabilirsiniz. Çünkü arama yapıp Search butonuna tıkladığınızda size yorum yapılabilir siteleri karşınıza getiriyor.

Tanıdığınız edu blogculardan back link alın

Google aramalarında kullanıcılar daha çok siteleri bulmak için arama yaparlar. Örneğin teknoloji blogu arayan bir kişi, arama motoruna "teknoloji blogu" veya "teknoloji blogları" yazıyor. Ve çıkan sonuçlardan oluşturulan listelerde ki siteleri ziyaret ediyorlar. Sizde bu şekilde aramalar yaparak oluşturulan listelere yorum yaparak sitenizi listeye dahil ettirebilirsiniz. Ayrıca <site:.edu inurl:blog "teknoloji blogları"> şekilde arama yaparsanız .edu uzantılı siteleri bulabilirsiniz. 

Google Chrome eklentisi ile sitenizi analiz edin



Sitenizin meta tagları uygun mu? Sitemde ki hatalar nelerdir? diye merak ediyorsanız bunun cevabını bir eklenti ile öğrenebiliriz. Chrome Site Tool Plug In eklentisini tarayıcınıza kurarak sitenizi analiz yapabilirsiniz. Eklentiyi kurduktan sonra tarayıcınızı açıp kapatın, daha sonra sitenize giriş yapın tarayıcının sağ üst kısmında bulunan büyüteç ikonuna tıklayarak siteniz ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz.

26 Aralık 2013

Özgün yazılarınızı koruyun, kopya içerik analizi yapın

kopya içerik şikayet
Kopya içerik bulma
Google da üst sıralarda çıkmak için bir çok yöntem vardır. Backlink kasma, seo yapma ve özgün yazılar yazma gibi. Ama en temelde backlink veya seo yapmak için bir yazıya ihtiyacınız var. Özgün yazılar yazarak sitenizin tanınmasını ve üst sırada çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Özgün yazılar yazdığınız zaman içeriğinizin korunmasını ve kaynak belirtmeden paylaşılmamasını istersiniz. Bunun için öncelikle size tavsiyem web sitenizin footer bölümünü " kaynak belirtmeden paylaşılmaz" gibi uyarıcı yazınız.

Uyarılarımızı yaptıktan sonra içeriğimiz kopyalanmış mı diye kontrol etmek için bizimde kullandığımız Copyscape sitesini kullanabilirsiniz. Copyscape sitesinde hangi yazınızın kontorolünü yapmak isterseniz linkini arama kutusuna yazıp Copyspace Search butonuna basarak içeriğinizi kontrol edebilirsiniz.

Kopya içerik koruma sitesi
Kopyalanmış içerikleri kontrol ettikten sonra, yazılarımızı kopyalan sitelere giriş yaparak kaynak belirtmişler mi belirtmemişler mi diye kontrol edebilirsiniz. Kaynak belirtmeyen siteler ile iletişime geçip kaynak belirtmelerini isteyebilirsiniz yada şikayet edebilirsiniz.

Başka kopya içerik bulma siteleri de internette tabii ki mevcut ama beni en çok tatmin eden site copyspace sitesi. Diğer siteler ise şunlar;


Umarız web sitenizin içerikleri kimseler tarafından kopyalanmamıştır, emekleriniz boşa gitmemiştir.

23 Aralık 2013

Microsoft Office 2010 Türkçeleştirme ve Diğer Ayarlar

Microsoft Office Türkçe

Merhaba sevgili okuyucular bu yazımızda sizlere Microsoft Office 2010 hakkında genel bilgilere vereceğim. Office kullanıcıları için 2003'ten sonra Microsoft kendini geliştirerek büyük değişiklikler yaptı ve yeni son sürüm office ile kullanıcaları oldukça tatmin etti.

Benim en çok hoşuma giden daha pratik ve kolay çözümler sunması oldu. Örneğin Office Power point 2010 yeni şablonları ile çok ilgimi çekti ve tüm diğer ürünleri gibi en çok sevilen ürün olarak power point 2010'u görüyorum. Şimdi size office 2010 hakkında genel bilgiler vereceğim. Tüm sorunlara çözüm arayacağız.
İlk olarak microsoft office 2010 indirelim. Herkes office 2010u ingilizce olarak indirip sonradan Türkçeleştirmeye çalışıyor ama ben size şimdi vereğim link ile direk türkçe indirebileceksiniz.
Office 2010 son sürümünü indirmek için Tıklayınız.

Microsoft Office 2010 32 bit Türkçe indirme
Bu yazımda resimli anlatım yapmayı tercih ettim ki herkes kolaylıkla indirebilsin diye. Yukarıda ki resimde gördüğünüz gibi link tıkladığınızda bu ekran karşımıza çıkıyor. Ve Dil seçin: menüsünden indirmek istediğiniz dili seçiyorsunuz ben Türkçe'yi seçtim ve daha sonra İndir yazısına tıklayarak indiriyoruz. 

Microsoft Office Güncelleme 2010


Ben indir yazısına tıkladığım zaman böyle bir yazı çıkıyor. Çünkü benim bilgisayarımda Microsoft Office 2010 kurulu olduğu için. Benden yeni sürümü kontrol edip güncellememi istiyor ama gerek yok direk Office 2010 olarak kullanmak bana yeterli. Eğer Güncelleştirme istemiyorsanız Alttaki "Bu indirme işlemine devam et" yazısının sol tarafındaki tik işaretini işaretleyerek indirmeye başlıyoruz.. 

Verdiğim linkteki Microsoft Office 2010 dosya boyutu tam olarak 365 MB 

Microsoft Office 2010 türkçe indirdikten sonra, kurulum yaparken bilgisayarınızdaki açık office dosyalarını kapatmanızı öneririm, kurulum sırasında hata verebilir.

Microsoft Office 2010 programının desteklediği işletim sistemleri ise şunlar; Windows 7; Windows Server 2003; Windows Vista; Windows XP 

Bilgisayarınız Office 2010'u kaldırır mı diye düşünürseniz, programın Sistem Gereksinimleri ise şunlar; Windows Installer 3.1 veya üstü yazılım kurulu olmalı bilgisayarınız da eğer yeni sürüm Windows 7 veya başka yeni İşletim Sistemlerini kullanıyorsanız büyük ihtimal kuruludur, ama desteklemiyorsa
Üstteki linkten tıklayarak son sürümünü indirebilirsiniz.

Bilgisayarınızda eski sürümle oluşturduğunuz office dosyaları var ve bunları Office 2010 versiyon farkı olduğu için açmıyor mu. Eski yeni tüm sürümleri açmak için uyumluluk paketini indirmeniz lazım.
Yine aynı şekilde uyumluluk paketini indirerek farklı sürümleri bilgisayarınızda açabilirsiniz.

Office 2010 fiyatı ve satın alma hakkında sorular var Microsoft office 2010 programını satın almak için Microsoft sitesinden bilgi alabilirsiniz. Ama benim tavsiyem en son sürümünü satın almanızdır. Şuan içinde en son sürüm Microsoft Office 2013 programı. Fiyatı ise şöyle:

Microsoft Office Ev ve Öğrenci 2013 Paketi fiyatı: 199,99 TL. Paketi satın aldığınızda içinde Word, Excel, Power Point ve One Note 2013 Microsoft programları var.

Microsoft Office Ev ve İş 2013 Paketi fiyatı: 489,99 TL. Paketi satın aldığınızda içinde Word, Excel, Power Point, One Note ve Outlook 2013 Microsoft programları var.

Microsoft Office Profesyonel 2013 Paketi fiyatı: 899,99 TL. Paketi satın aldığınızda Microsoft Word 2013, Microsoft Excel 2013, Microsoft PowerPoint 2013, Microsoft OneNote 2013, Microsoft Outlook 2013, Microsoft Publisher 2013, Microsoft Access 2013 programları var.

Microsoft programını kurduk veya satın aldıktan sonra yeni şablonlar (template) ihtiyaç duyduk. Microsoft Excel, PowerPoint, Word, Publisher ve diğer şablonları ücretsiz indirmek için Alttaki verdiğim linkten Microsoft'un sitesinden indirebilirsiniz.

Bu yazımda sizlere Microsoft Office hakkında genel bilgiler vermeye çalıştım. Benden kesinlikle office 2010 key ve lisans anahtarı istemeyiniz. Çünkü warez program indirmiyor ve kullanmıyorum. Office ile ilgili diğer problemleriniz için lütfen yorum yapınız.

21 Aralık 2013

Seo araçları ve analiz siteleri


 Bir web siteniz var ve sitenizi google arama motorlarında üst sıralamalara çıkarmak istiyorsunuz. Bunun iki yolu vardır ya bir seocu bulup para ile seo yaptırmak yada kendi başınızın çaresine bakmak. Seonun bir çok çeşiti vardır, ben bu yazımda sizlere seo analizi yapabileceğiniz ve neler yaparsanız siteniz için olur onlara değineceğim.

1- Anchor Text Over Optimization Report Seo Aracı

İlk tanıtacağım site removeem sitesi bu site ile sitenizdeki hangi kelimelere seo yapılmalı yüzdeli bir şekilde gösteriyor. Sitede analiz yaptığınızda kırmızı renkte gözüken anchor textler var ise bunların yoğunluğunun fazla olduğunu görebilirsiniz. Bu değerler ile ilgili size %10a çekmeyi ve başka önerilerde de bulunuyor.

20 Aralık 2013

Fotoğraf Makinesi ile 3 Boyutlu Fotoğraf Çekimi Nasıl Yapılır?


3 boyutlu resimleri görmüşsünüzdür, 360 derece açıda bir mekanı yada bir yeri fotoğraf makinesi ile nasıl çekebilirsiniz bu yazımızda bahsedeceğiz.

Öncelikle panoramik bir fotoğraf çeken fotoğraf makinesine yada cep telefonuna sahip olmanız gerekmekte. Fotoğraflayacağınız yerin bir noktasında 360 derece dönerek fotoğraflarınızı çekmelisiniz. Böyle söyleyince insanların aklına peki nasıl 360 derece fotoğraflar elde edeceğiz sorusu akıllara geliyor. Fotoğraflarınızı 3 bölümden oluşturabilirsiniz, orta bölüm, alt bölüm, üst bölüm diyerek bir açıyı 3 fotoğrafla çekebilirsiniz.

Peki sonra bunları nasıl birleştireceğiniz, Hugin adlı program ile fotoğraflarınızı 3d olarak oluşturabilirsiniz, program tamamen ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmuştur. Programı indirmek için tıklayınız.

Çekimleri nasıl yapmalıyız, programı nasıl kullanacağız gibi sorulara cevap olarakta sizler için iki tane video paylaşıyorum..


12 Aralık 2013

Yabancı Dil Nasıl Öğrenilir, Kişisel Görüşlerim


Şu zaman da iş bulmak için en az bir yabancı dil şart oda ilk olarak tabii ki İngilizce. Dahası da var bazı işverenler işi abartmış 2-3 dil isteyen bile var sektörüne göre. Peki dil nasıl öğrenmeliyiz. Bir çok yol var dil öğrenmek için ama hangisi etkili ve işe yarar orası meçhul.

Denediğim yöntemlerden bazıları kulaklık ile sürekli ingilizce konuşmalar dinledim gün boyu, uyurken, uyanınca. Bu şekilde dinleyerek kelimelere ve aksana biraz aşina oldum. Ama tam yararlı oldu mu derseniz, devamını getirmediğim için bilemeyeceğim

Alt yazı yabancı filmler izlemek, eğer film yabancı, alt yazı türkçe ise bu bize kelime haznemizi genişletmemizi sağlıyor. Bu şekilde çokta olmasa 20 film izlediysem 20 kelimeye aşina oldum, duyduğumda veya gördüğümde aklıma geliyor.

İngilizce hikaye kitapları okumak, başlangıç seviyesinde kitaplar tercih ederseniz size yararları olabilir. Ama bunu içinde kelime haznemiz zengin olması lazım.

Yabancı bir otelde çalışmak, ben yaklaşık 1 ay yabancı bir otelde markette çalışmıştım. Sadece yabancı müşterilere sahip ve diyalogun en çok olduğu bölümde markette. 1 ayda yukarda saydığım yöntemlerden daha çok şey öğrendim. 6 ay çalışsam heralde belirli bir seviyeye gelirdim.

İngilizce yerinde öğrenilir, bu konuda fikirlerimiz sabit eğer imkanınız var ise yurt dışına çıkın, gezin, çalışın veya her hangi bir eğitim kurumuna yazılın eğer uğraşır ve önem verirseniz ingilizceniz gelişir, unutmayın her şey insanın kendi elinde. Başarmak istemek ve inanmak yeter.

9 Aralık 2013

Ağlatan Filmler Listesi

Bu yazımda tavsiye filmler konusunda sizler için en iyi dram filmlerini, ağlatan ve ağlanabilecek filmlerin listesini yapacağım. Hayatında hiç ağlamamış, "beni filmler ağlatmaz abi" diyenler için güzel bir liste olacak. Filmlerden hem ders alacak hemde duygusal anlar yaşayıp gözleriniz dolacaktır.

Hachiko İMDB 8.1 - Tür: Aile, Dram
Black İMDB 8.0 - Tür: Dram
Yeşil Yol İMDB 8.5 - Tür: Suç, Dram
Yedi Yaşam - İMDB 7.5 - Tür: Dram

5 Aralık 2013

Gezinti.com nedir, nasıl kurtuluruz?

Gezinti.com bizden habersiz olarak kayıtlarımızın alındığı, hangi tür siteleri ziyaret edip, nelerle ilgili arama yaptığımızı kendi datasında tutan bir sistemdir. İnternette ki özgürlüğümüzü kısıtlayıp, bunun üzerinden kâr elde etmeye çalışan TTNET ile anlaşmalı bir sitedir. Bu sistemden ben gibi bir çok insan rahatsızlık duyuyor ve hiç bir anlaşmamız kaydımız veya üyeliğimiz olmadan sisteme kayıt yaparak bizim haklarımızı ihlal ediliyor.

Gezinti.com sitesinden nasıl kurtuluruz, engel olabiliriz?

Gezinti.com tarayıcılarımızda ki cookileri yani bilgileri alarak kendi sistemine kayıt ediyor, bu bilgilerin ne amaçlı kullanıldığı akibeti belli değil. Sistemi engellemekse sanıldığı kadar kolay değil. Site yöneticileri şu şekilde yaparsanız sistemden çıkabilirsiniz diyorlar ama bir süre sonra yine aynı hali alıyor. O yöntem ise şöyle denemenizde fayda var.

İlk önce www.gezinti.com/hesabim adresine giriş yapıyoruz. Ve sitede sağ tarafta görünen Bu tarayıcı için Gezinti ve İnternet hattı için Gezinti kısımlarını "Kapalı" yaparak sistemden çıkmış oluyoruz.

Tabii bu yöntem ne kadar işe yarar orası meçkul, çünkü site kendini arada resetleyerek tüm "Kapalı" konumda olan Gezintileri "Açık" konumuna getiriyor. İkinci yöntem ise şöyle;