31 Mart 2017

Geleceğimiz için evde programlama öğrenin işte kaynaklar

Geleceği programlama da gören kişilerden birisi de benim. Bu yüzden evde programlama öğrenme siteleri paylaşmak istedim sizinle. Günde 1-2 saat zaman ayırarak hem ek iş imkanı sağlayabilir, hemde bir gelir kaynağı oluşturabilirsiniz.

1- Code monkey

http://hariciblog.blogspot.com/2017/03/gelecegimiz-icin-programlama-ogren.html

Oyun oynayarak programlanın mantığını kavrayabileceğiniz bir site. Genellikle çocuklar için oluşturulan bir proje olsa da programlamaya yeni başlayacaklar için güzel bir kaynak.

2- Code Academy


http://hariciblog.blogspot.com/2017/03/gelecegimiz-icin-programlama-ogren.html

Uygulamalı olarak programlama ve yazılım öğrenebileceğiniz bir site, ilerleyerek kupalar kazanarak eğlenceli bir şekilde programlama öğrenebilirsiniz.

3- Code Combat


http://hariciblog.blogspot.com/2017/03/gelecegimiz-icin-programlama-ogren.html
Logosundan da anlayabileceğiniz gibi eğlenerek, oyun oynayarak evde yazılım ve programlama öğrenebilirsiniz.

17 Mart 2017

En iyi dram filmi listesi

Dram filmi, herkesin izlemediği türden filmlerdir. Ama benim gibi sürekli dram filmi izleyenler için bu yazımızda bazı tavsiyelerde bulunacağım. Dram filmi önerilerinde hepsini izledim ve ona göre tavsiyede bulunacağım. İmdb puanı çok yüksek veya düşük benim için önemli olan konularının bize ders vermesi, düşündürmesi. Ve tabii ki alt yazılı yabancı dram filmlerinden oluşan bir liste olacak. Türkçe dublaj yabancı dram filmlerini pek tercih etmiyorum. Şimdi listemize başlayalım.

Divinies - Dünya


Zengin olma hayali kuran 2 genç kızımız okuldan ve yoksulluktan bıkmışlar. Sokak başındaki gangster ablamıza tutulmuşlar. Onun nasıl zengin olduğunu yaptığı işi öğrenip ufak bir oyunla arasına katılırlar. Şimdi önlerinde iki yol vardır ya zengin olacaklar yada ölecekler. Bu filmde illegal yoldan kazanılan paranın insana neler yapabileceğini neleri kaybedeceğini izleyebilirsiniz. 

Whale Rider - Balinanın Sırtında 


Kadına değer verilmeyen bir kabile düşünün. Kadın yok sayılıyor. Kabile şefinin oğlu hayatını kaybedince kızı Pai'yi kabilenin lideri olarak görmek istemeyen bir baba. Pai kendini kanıtlayıp babasının gözüne nasıl girdiğini, babasının pişmanlıktan

Üniversite tercihi yaparken nelere dikkat etmek gerekir?


İlk defa üniversite sınavına  giren ve tercih yapacak öğrencilerin nelere dikkat etmesi gerekir, sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor, açıklandı mı derken aldığınız puana göre hangi üniversiteyi, hangi bölümü tercih edeceğim sorusu aklınızda dolanıp durur.

Öncelikle bizim üniversite anlayışımız haritanın kıyı şeritlerinden sosyal ortamları bol olan yerlere göre sıralanıp gidiyor. Aslında önemli olan üniversitenin ve öğretmenlerin kalitesidir. Çünkü sosyal ortamı bol bir yer yazarsınız kazanırsınız ama kalite kötüdür boş bir mezun olarak işsizler kervanına katılırsınız. 

Üniversite de benim için sosyal ortam konferanslar, etkinlikler fuarlardan geçer. Diğer sosyal ortamlar hayatın her anında vardır. Ama üniversite de verilen bir konferansı bir daha bulamayabilirsiniz. Bana sorarsanız kendinizi önce geliştirin, çevre edinin bağlantılarınız olsun sizinle aynı bölüm okuyan kişilerden bir adım önde olun..

Şuan sosyal medya kullanmayan çok az bir kitle vardır. Yazacağınız bölümleri okuyan yada bitirmiş kişilerle iletişime geçip aklınızda ki tüm soruları sorarak bilgi edinmelisiniz. Facebookta bir çok üniversitenin grupları ve sayfaları var soru sormak ayıp değil ya çekinmeyin geleceğinizi kuracaksınız iletişime geçin.

Bizim zamanımızda 2009 yılında ben tercih yaparken rehberlik öğretmenimizden yardım almıştım, çok yanlış yapmışım. Şuan ki lise rehberlik öğretmenlerinin bir çoğu yanlış yönlendirme ve baştan savma işler yaptığını ben kendi rehberlik öğretmenimden biliyorum ki çoğunun da böyle boş vermişlik olduğunu tahmin ediyorum. Yardım alacağınız kişiler oralarda yaşayan o bölümü okuyan yada mezun olmuş işinde çalışan kişiler olmalı. 

Son olarak kafanızdaki endişeleri bir kenara atın üniversitede işin üzerine gittikçe her şey çözülüyor, hiçbir şey sizin kafanızda büyülttüğünüz kadar zor değil. Yeter ki inanın. Üniversite tercihleri ne zaman yapılacak, üniversite tercihleri nasıl yapılır, üniversite tercih kılavuzu, üniversite tercih robotu, gibi soruların da cevaplarını arama motorlarını kullanarak bulabilirsiniz. Aklınıza takılan her türlü soruyu yorum yazarak bana sorabilirsiniz Başarılar. Yakın zaman da burs olanakları ve burs bulabileceğiniz kaynakları araştırıp vereceğim.