27 Kasım 2012

MEB okullarında kılık kıyafetin serbest bırakılması..

Artık Milli Eğitim'e bağlı okullarda öğrenciler okula tek tip kıyafetlerle gitmemesi söz konusu.  Bakanlar Kurulu Resmi Gazete'de yayınlaması ile akıllara bir çok soru gelmiyor değil.

Türkiye'de maddi durumun adaletsizliği nedeniyle okula her gün aynı kıyafetle giden farklı kıyafet giyip gidenler arasında bir farklılık olacaktır. Hatta bu durum okulun bırakılmasına psikolojik sorunlara kadar gidebilir. Çünkü askeri maaşla geçinen bir ailenin çocuğu iki gün hadi üç gün farklı kıyafetle gitsin ertesi gün aynı kıyafeti giymek mecburiyetindedir.

Bu durumun özellikle kız öğrenciler açısından büyük sorun olacağı görüşündeyim. Bildiğim kadarıyla makyaj vs. maddelerin yönetmelikte yer almıyor. Eğer böyle bir şey olursa okullarda artık Joker kızları görebiliriz.
Ayrıca yaz aylarında 2 parça kıyafetle gelenler bile olabilir. Çünkü açık veya kapalı giyinmek öğrencinin ailesine kalmış bir şeydir. Tabii herkes de bu durumu normal karşılamayabilir.

Bunun yerine her okulun farklı bir tip kıyafet seçip onları öğrencilere giydirmesi kaanatindeyim. Hiç yoktan hangi kıyafet hangi okula ait olduğunu, kıyafetine bakıp öğrencinin hangi okula gittiğini kestirebiliriz ki en güzel çözümde bu olsa gerek.

17 Kasım 2012

Pilli Bebek - Haram Geceler Yeni Versiyon


Behzat Ç Dizi ve Film Müzikleri albümünden Haram Geceler parçası yeni versiyonu ile sizlerle.

4 Kasım 2012

Herkesin daha kaderi yazılmamıştır belki..

Hem okuyup hemde çalışmak bazıları için zor olsa da bazıları için şartsız bir mecburiyettir. Çalışmak zorundadır yoksa aç kalır eve 1 tane de olsa ekmek götürmelidir ki evde küçük kardeşinin de karnı doysun.İşte böyle yüzlerce yaşam öyküsü var. Peki bu yaşamları onlar mı seçti? İşte bu çocukların ağızlarından dökülenler...