17 Mart 2017

En iyi dram filmi listesi

Dram filmi, herkesin izlemediği türden filmlerdir. Ama benim gibi sürekli dram filmi izleyenler için bu yazımızda bazı tavsiyelerde bulunacağım. Dram filmi önerilerinde hepsini izledim ve ona göre tavsiyede bulunacağım. İmdb puanı çok yüksek veya düşük benim için önemli olan konularının bize ders vermesi, düşündürmesi. Ve tabii ki alt yazılı yabancı dram filmlerinden oluşan bir liste olacak. Türkçe dublaj yabancı dram filmlerini pek tercih etmiyorum. Şimdi listemize başlayalım.

Divinies - Dünya


Zengin olma hayali kuran 2 genç kızımız okuldan ve yoksulluktan bıkmışlar. Sokak başındaki gangster ablamıza tutulmuşlar. Onun nasıl zengin olduğunu yaptığı işi öğrenip ufak bir oyunla arasına katılırlar. Şimdi önlerinde iki yol vardır ya zengin olacaklar yada ölecekler. Bu filmde illegal yoldan kazanılan paranın insana neler yapabileceğini neleri kaybedeceğini izleyebilirsiniz. 

Whale Rider - Balinanın Sırtında 


Kadına değer verilmeyen bir kabile düşünün. Kadın yok sayılıyor. Kabile şefinin oğlu hayatını kaybedince kızı Pai'yi kabilenin lideri olarak görmek istemeyen bir baba. Pai kendini kanıtlayıp babasının gözüne nasıl girdiğini, babasının pişmanlıktan
hüngür hüngür ağlaması ve bir takım efsanevi olaylar. 

Night on Earth - Dünyada Bir Gece


Bu film bir çırpıda izlenip biten tatlı mı tatlı bir film. Dünyanın farklı noktalarında taksi içinde geçen sohbetleri, muhabbetleri anlatan farklı bir film. Bazen acıyı, bazen tatlıyı anlatan olaylar, muhabbetler. Muhteşem bir öykü, muhteşem sahneler izlemenizi tavsiye ederim. 

Welcome to the Sticks


İş için, okul için ailenizden uzak kalmak zorunda kaldığınızı düşünün. Ne yapardınız. Birde ilk defa ayrılık yaşıyorsanız. Hiçte korkunç değil, bu film size cesaret verecek. Önünüze neler çıkabilir ne yapmalıyım gibi sorularınıza yanıt olabilir.  Bu filmde Fransa'nın güneyine tayini çıkan bir memurun felaket senaryoları üretmeye başlarken, gittiği yerde hiçte beklemediği insanlarla karşılaşır. 

Sizinde tavsiye dram filmleri, dram filmleri öneriniz listeniz varsa lütfen bizimle paylaşın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder