20 Temmuz 2011

Gelecek hakkında planın hazır mı?

LYS sınavı bitti, sonuçların açıklanması an meselesi.Daha sonra tercih yapma sırası gelecek.Bu sene sınava giren yaklaşık 2 milyon öğrencinin hayali önündeki tercih kağıtlarında belli olacak.Peki ya sizin yapacağınız tercihlerin hayatınızın dönüm noktası olduğunu hiç düşündünüz mü?
Çoğu insan baskıcı tavırlar sergileyek üstünüzde biliyorum ben yaşadım sizde yaşayacaksınız.Büyüklerimiz kendilerinin elde edemediklerini sizin elde etmenizi istiyecek, kendilerinin hayali olan meslekleri sizin yapmanızı isteyecek, daha sonra başkasının oğlu/kızı şurayı okudu şöyle oldu şu kadar maaş alıyor felan sizin aklınızı sürekli karıştırmaya çalışacakları olası birşey.Siz ise onlara aldırış etmeyin derim ben..
Herkez kendi hayatını kendi kurmalı,kimse kimsenin hayatına müdahale etme hakkı yok, buna benden çok sizin izin vermemeniz lazım.
Size güzel bir tavsiyem var yapacağınız her bir tercih ve bölüm sizin için önemli olacak.Hangi alanlara ilginiz varsa o alanlarda tercih yapın,seçtiniz bölümden mezun olduktan sonra iş fırsatları nasıl çok mu, devlette nasıl bir yer edinirim bunların hepsini düşünmeniz gerek ayrıca ek olarak gideceğiniz üniversitenin çevresinde iyi bir araştırma yapmak gerekiyor, sosyal ortamlar olsun,fiyatlar olsun sonuçta 2 veya 4 seneniz orda geçecek sizin.Allah hepinize en hayırlısını versin.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder