20 Aralık 2013

Fotoğraf Makinesi ile 3 Boyutlu Fotoğraf Çekimi Nasıl Yapılır?


3 boyutlu resimleri görmüşsünüzdür, 360 derece açıda bir mekanı yada bir yeri fotoğraf makinesi ile nasıl çekebilirsiniz bu yazımızda bahsedeceğiz.

Öncelikle panoramik bir fotoğraf çeken fotoğraf makinesine yada cep telefonuna sahip olmanız gerekmekte. Fotoğraflayacağınız yerin bir noktasında 360 derece dönerek fotoğraflarınızı çekmelisiniz. Böyle söyleyince insanların aklına peki nasıl 360 derece fotoğraflar elde edeceğiz sorusu akıllara geliyor. Fotoğraflarınızı 3 bölümden oluşturabilirsiniz, orta bölüm, alt bölüm, üst bölüm diyerek bir açıyı 3 fotoğrafla çekebilirsiniz.

Peki sonra bunları nasıl birleştireceğiniz, Hugin adlı program ile fotoğraflarınızı 3d olarak oluşturabilirsiniz, program tamamen ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmuştur. Programı indirmek için tıklayınız.

Çekimleri nasıl yapmalıyız, programı nasıl kullanacağız gibi sorulara cevap olarakta sizler için iki tane video paylaşıyorum..


1- 08 360*180 Derece Panaromik Fotoğraf Çekim Tekniği için hazırlanan videoyu izlemek için tıklayınız.
2- Hugin adlı 009 360*180 Derece Panaromik Fotoğraf Bilgisayarda Birleştirme programının kullanımını öğrenmek için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder