27 Aralık 2013

Seo analizi yapma .edu ve .gov uzantılı sitelerden backlink alma yöntemleri

Seo tüm bloglar ve siteler için önemlidir. Çünkü seo arama motorlarında üst sıralarda çıkmanızı ve daha çok ziyaretçinin sitenizi ziyaret etmesini sağlar. Bugüne kadar hep klasik seo teknikleri anlatıldı ve hiç kimse "nasıl seo yapılır" sorusuna kendi ağzından cevap vermedi, kendi seo yöntemlerini söylemedi.

Bu yazımda sizler için farklı bir seo tekniği vereceğim. Klasiklerin dışında farklı alanlara yöneleceğim ve hangi seo tekniklerini kullanmalıyız, sitemize en uygun seo anahtar kelimesini nasıl seçmeliyiz gibi sorulara cevap arayacağız. Ayrıca farklı siteler ve kaynaklar ile sizleri bilgilendireceğim.

Yorum yap, Backlink kap

Backlink kelimesini duyduğumuzda aklımıza ilk sitelerin veya forumların en alt yani footer kısmında yer alan küçük text yazılarla yazılmış linkler aklımıza geliyor. Ve bunlara ücretler ödeyerek sitemize bağlantı göndertiyoruz. Ama bizim buna gücümüz yetmez ve başa çıkamayız.

Google sitelerin önemi vardır; bu sitelerin başında ise ne .com ne de .net uzantılı siteler gelir. Google için daha önem arz eden siteler .edu ve .gov uzantılı resmi üniversite veya devlet sitelerdir. "Biz bu sitelerden nasıl backlink alabilir ki?" sorusu aklınıza gelebiliyor. Yorum yaparak alabiliriz, ama yorumu bizim sitemizle ilgili konular yazan ve uygun anahtar kelimeler yer alan sitelere yorum yaparak almalıyız. Örneğim makyaj blogum var ise, bilim sitesine yorum yaparsak pek bir önem arz etmez. O yüzden bu siteleri bulmak için size Google arama yöntemi ile arama yapan bir site vereceğim.

Seo ve Backlink bulma sitesi


Dropmylink sitesinde anahtar kelimenizi yazarak .edu, .gov ve bir çok Pagerank değeri yüksek siteleri bulabilirsiniz. Bu sitelerin hepsine yorum yapabilirsiniz. Çünkü arama yapıp Search butonuna tıkladığınızda size yorum yapılabilir siteleri karşınıza getiriyor.

Tanıdığınız edu blogculardan back link alın

Google aramalarında kullanıcılar daha çok siteleri bulmak için arama yaparlar. Örneğin teknoloji blogu arayan bir kişi, arama motoruna "teknoloji blogu" veya "teknoloji blogları" yazıyor. Ve çıkan sonuçlardan oluşturulan listelerde ki siteleri ziyaret ediyorlar. Sizde bu şekilde aramalar yaparak oluşturulan listelere yorum yaparak sitenizi listeye dahil ettirebilirsiniz. Ayrıca <site:.edu inurl:blog "teknoloji blogları"> şekilde arama yaparsanız .edu uzantılı siteleri bulabilirsiniz. 

Google Chrome eklentisi ile sitenizi analiz edin



Sitenizin meta tagları uygun mu? Sitemde ki hatalar nelerdir? diye merak ediyorsanız bunun cevabını bir eklenti ile öğrenebiliriz. Chrome Site Tool Plug In eklentisini tarayıcınıza kurarak sitenizi analiz yapabilirsiniz. Eklentiyi kurduktan sonra tarayıcınızı açıp kapatın, daha sonra sitenize giriş yapın tarayıcının sağ üst kısmında bulunan büyüteç ikonuna tıklayarak siteniz ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder