26 Aralık 2013

Özgün yazılarınızı koruyun, kopya içerik analizi yapın

kopya içerik şikayet
Kopya içerik bulma
Google da üst sıralarda çıkmak için bir çok yöntem vardır. Backlink kasma, seo yapma ve özgün yazılar yazma gibi. Ama en temelde backlink veya seo yapmak için bir yazıya ihtiyacınız var. Özgün yazılar yazarak sitenizin tanınmasını ve üst sırada çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Özgün yazılar yazdığınız zaman içeriğinizin korunmasını ve kaynak belirtmeden paylaşılmamasını istersiniz. Bunun için öncelikle size tavsiyem web sitenizin footer bölümünü " kaynak belirtmeden paylaşılmaz" gibi uyarıcı yazınız.

Uyarılarımızı yaptıktan sonra içeriğimiz kopyalanmış mı diye kontrol etmek için bizimde kullandığımız Copyscape sitesini kullanabilirsiniz. Copyscape sitesinde hangi yazınızın kontorolünü yapmak isterseniz linkini arama kutusuna yazıp Copyspace Search butonuna basarak içeriğinizi kontrol edebilirsiniz.

Kopya içerik koruma sitesi
Kopyalanmış içerikleri kontrol ettikten sonra, yazılarımızı kopyalan sitelere giriş yaparak kaynak belirtmişler mi belirtmemişler mi diye kontrol edebilirsiniz. Kaynak belirtmeyen siteler ile iletişime geçip kaynak belirtmelerini isteyebilirsiniz yada şikayet edebilirsiniz.

Başka kopya içerik bulma siteleri de internette tabii ki mevcut ama beni en çok tatmin eden site copyspace sitesi. Diğer siteler ise şunlar;


Umarız web sitenizin içerikleri kimseler tarafından kopyalanmamıştır, emekleriniz boşa gitmemiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder