5 Aralık 2013

Gezinti.com nedir, nasıl kurtuluruz?

Gezinti.com bizden habersiz olarak kayıtlarımızın alındığı, hangi tür siteleri ziyaret edip, nelerle ilgili arama yaptığımızı kendi datasında tutan bir sistemdir. İnternette ki özgürlüğümüzü kısıtlayıp, bunun üzerinden kâr elde etmeye çalışan TTNET ile anlaşmalı bir sitedir. Bu sistemden ben gibi bir çok insan rahatsızlık duyuyor ve hiç bir anlaşmamız kaydımız veya üyeliğimiz olmadan sisteme kayıt yaparak bizim haklarımızı ihlal ediliyor.

Gezinti.com sitesinden nasıl kurtuluruz, engel olabiliriz?

Gezinti.com tarayıcılarımızda ki cookileri yani bilgileri alarak kendi sistemine kayıt ediyor, bu bilgilerin ne amaçlı kullanıldığı akibeti belli değil. Sistemi engellemekse sanıldığı kadar kolay değil. Site yöneticileri şu şekilde yaparsanız sistemden çıkabilirsiniz diyorlar ama bir süre sonra yine aynı hali alıyor. O yöntem ise şöyle denemenizde fayda var.

İlk önce www.gezinti.com/hesabim adresine giriş yapıyoruz. Ve sitede sağ tarafta görünen Bu tarayıcı için Gezinti ve İnternet hattı için Gezinti kısımlarını "Kapalı" yaparak sistemden çıkmış oluyoruz.

Tabii bu yöntem ne kadar işe yarar orası meçkul, çünkü site kendini arada resetleyerek tüm "Kapalı" konumda olan Gezintileri "Açık" konumuna getiriyor. İkinci yöntem ise şöyle;
Sistemde tüm Avrupa'da yasaklanan "Phorm" uygulaması mevcut. Ama Türkiye'de bu sistem şuanda yasaklı değil ve akıbeti ne olacağı belli değil. Firefox kullanıcıları için "Phorm" engelleyici kurarak da bu siteden kurtulabilirsiniz.


Eklentiyi kurmak için üstteki "Eklenti için Tıklayın" yazısına tıklayınız. Daha sonra açılan siteden "Dephormation Add on" yazısına tıklarsanız eklentiyi Mozilla Firefox tarayıcınıza kurabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder