21 Aralık 2013

Seo araçları ve analiz siteleri


 Bir web siteniz var ve sitenizi google arama motorlarında üst sıralamalara çıkarmak istiyorsunuz. Bunun iki yolu vardır ya bir seocu bulup para ile seo yaptırmak yada kendi başınızın çaresine bakmak. Seonun bir çok çeşiti vardır, ben bu yazımda sizlere seo analizi yapabileceğiniz ve neler yaparsanız siteniz için olur onlara değineceğim.

1- Anchor Text Over Optimization Report Seo Aracı

İlk tanıtacağım site removeem sitesi bu site ile sitenizdeki hangi kelimelere seo yapılmalı yüzdeli bir şekilde gösteriyor. Sitede analiz yaptığınızda kırmızı renkte gözüken anchor textler var ise bunların yoğunluğunun fazla olduğunu görebilirsiniz. Bu değerler ile ilgili size %10a çekmeyi ve başka önerilerde de bulunuyor.


www.removeem.com/ratios.php

2- Bing Site Yöneticisi Seo Araçları

Google site yöneticisi ile yarışabilecek tek arama motoru bing diyebilirim. Bu sitenin de kendisine ait seo yöneticisi var bu siteden seo analizi yapabilir, seo araçlarını kullanabilirsiniz.

www.bing.com/toolbox/webmaster

3- Bitly ile Online Seo Analizi

Bitly sitesini görünce eminim aklınıza hemen link kısaltma servisi gelmiştir benim gibi :) Ama bitly sitesinin bir başka özelliği var linkleri kısalttığınız sitelerin analizini yapabiliyor ve ziyaretçilerin akışına göre sitenize çeki düzen veriyorsunuz.

bitly.com

4-  Boomerang Gmail Hatırlatma Aracı

SEO çalışmalarının temelinde backlink çalışmaları yatmaktadır. Link inşaası (link building) yaparken en önemli nokta paravan blog sisteminizden ana siteye veya belirlediğiniz sitelere vereceğiniz linklerdir. Bunların belirli zaman aralıklarında yapılması gerekir. Boomerang Gmail bu esnada devreye giriyor ve size hatırlamanız gereken herşeyi hatırlatıyor. Link stratejinize göre hangi gün ne yapacağınızı sisteme girerek size mail ile hatırlatılmasını sağlayabilirsiniz.
SEO çalışmalarının düzenli ve planlı yapılması her zaman artı katacaktır. Firefox ve Chrome eklentisi olarak tarayıcınıza yüklüyorsunuz ve hızlı bir şekilde hatırlatmalarınızı ayarlayabiliyorsunuz.

boomeranggmail.com 

5- Buffer Sosyal Paylaşım Aracı

Arama motoru optimizasyonunun bir parçası da sosyal ağlardan gelen backlink ve ziyaretçi kitlesidir. Buffer aracı birçok sosyal ağda otomatik olarak içeriklerinizin ayarlanmasını sağlayan bir araç. Bütün sosyal ağlarınızı tek bir yerden yöneterek içerik planlamanızı haftalık, aylık olarak yapabiliyorsunuz. Burda en önemli nokta Buffer size paylaşımlarınızın ne kadar görünür olduğunu, ulaştığı kitleyi de sunuyor. Böylece en çok görülebilen zamanlarda paylaşımlarınızı ayarlayabiliyorsunuz. Bütün sosyal ağlarınızı tek bir siteden yönetmek size ayrıca zaman kazandıracaktır.

bufferapp.com

6- Builtwith

Rakiplerinizin hangi teknolojileri kullandığını analiz edebileceğiniz bir SEO aracı. Site alt yapısını kurarken size fikir verebilecek bir araç. Özellikle Detaylı rapor kısmında işe yarayacak güzel teknolojiler de mevcut diyebilirim.
Detaylı analiz kısmında altta bir CRM de var diyebiliriz. Sorgulanan sitelerin meta description, meta keywords, facebook like kullanım oranlarını da grafik olarak görebiliyorsunuz. Bu size sitenizde ne tür bileşenler kullanmalısınız hakkında bilgi verecektir. SEO çalışması yapılan sitelerde paylaş butonları önemsiz demeniz bu analiz sonucuna göre mümkün değil.
trends.builtwith.com/ bu bölümü de mutlaka incelemelisiniz. Birçok konuda fikir alabileceğinize eminim.

builtwith.com

7- Buzzstream Tools Suite

Buzzstream daha çok sosyal medya yönetimi ve sosyal platform yönüyle bilinir. Fakat link inşaası için kullanabileceğiniz ücretsiz araçlarda içermekte.

8- Caption Tube

Youtube videolarını kendi hesabınıza size özel başlıklarla aktarmanızı sağlayan bir araç. Youtube üzerinden video backlink çalışmalarınızda bu aracı popüler videolar üzerinden kullanabilirsiniz.

captiontube.appspot.com

9- CircleCount

Google Plus takipçi sayınızı arttırmak için kullanabileceğiniz çok iyi bir site. SEO trendlerine göre 2013 yılında Google Plus üzerindeki etkinliğiniz size sıralama açısından büyük artılar katabilecek. O nedenle çalışma yaptığınız sitelerin Google Plus sayfalarını açarak takipçi sayılarını arttırmaya ve paylaşımlarınıza +1 toplamaya odaklanın.

circlecount.com

10- İçerik Stratejisi Oluşturucu

seogadget.com/content-strategy-generator-tool-v2-update/

Araç Google Trends aracılığıyla belirlediğiniz kelimeler için hedefli blog bulmanıza yarıyor. Böylelikle içerik stratejinizi trende göre şekillenedirebilirsiniz.

11- Word’den HTML’ye Dönüştürme Aracı

word2cleanhtml.com

SEO çalışmalarının önemli parçalardan biri de içerik çalışmalarıdır. Ücretli olarak yazdırdığınız makaleleri Word formatında aldıktan sonra bunu temiz bir html dosya haline getirmeniz gerekir. Özellikle kalın kelimelerin <b> şeklinde değil <strong> şeklinde kaynakta yer alması gerekir. Araç Word dökümanındaki bütün kalın kelimeleri html formatına dönüştürebiliyor.

12- CopyScapes

www.copyscape.com
 
İçeriğinizin kopya olup olmadığını denetleyen, özgün içerik üretmenizde kontrol sağlayan bir SEO aracıdır. Makale yazdırıp yayınladıktan sonra içeriğin kopya olup olmadığını da denetleyebilirsiniz.

13- Domain Hunter Plus Aracı

http://netvantagemarketing.com/tools/dhp

SEO çalışmalarınızda kullanacağınız domainleri satın almadan önce bu araçla daha önce satın alınıp boşa düşen domainlerin backlink sahibi olanları ayıklamanıza ve güçlü bir domain ile çalışmanıza olanak sağlayacaksınız.

14- Easel.ly ile infografikler hazırlayın

www.easel.ly

Müşterilerinize yapacağınız sunumlarda etkili bir grafik hazırlamanızı sağlayacaktır. SEO çalışmalarının geride kalan sürecini burada hazırlayacağınız infografiklerle anlatmanız çok kolay.

15- Email Format

email-format.com

Firmaların e mail adreslerini toplamak ve mail marketing çalışmalarınızda kullanmak için faydalanabileceğiniz bir araç.

16- Find People on Google Plus

findpeopleonplus.com

Google Plus üzerinde çevrelerinizi arttırmak ve insanların sektörünüzle ilgili paylaşım ve davranışlarını bulmanızı sağlayabilecek bir optimizasyon aracı. Takip et takip etsinler mantığıyla kullanabileceğiniz gibi ürün satışı yaptığınız alanlarda ilgili kişileri de bulmanıza yarar sağlar.

17- Robot.txt Kontrol Aracı

www.frobee.com/robots-txt-check

Sitenizin robot.txt dosyasında herhangi bir hatadan dolayı yapılan yanlış değişiklikleri inceleyebilirsiniz. Yanlışlıkla google robotlarının girmesini engellediğiniz bir dizin size önemli bir sıralama kaybı yaşatabilir. Anti seo amaçlı olarak da sitenizin Google botlarına erişimini dahi engelleyebilirler. Zaman zaman kontrol etmenizde fayda var. Araç erişim ve erişim engeli olarak 2 bölümde size analiz imkanı sunuyor.

18-  GetListed

getlisted.org

Daha çok Türkiye dışında yapılacak yerel seo çalışmalarında etkili bir araç.

19- Anahtar Kelime Planlayıcı / Google Adwords Aracı

adwords.google.com/keywordplanner

Anahtar kelime fikirlerini alma, anahtar kelime listenizi çoğaltmak için kullanabileceğiniz çok önemli bir Google SEO aracı diyebiliriz. Google Adwords reklam veren ağını baz alarak size en fazla aranma hacmi olan kelimeleri çoktan aza doğru verecektir. Mutlaka kullanmanız gerekn bir SEO analiz aracı.

20- Google Analytics

SEO uzmanları ve müşteriler tarafından da çok kullanılan bir analiz aracı. Web sitenize trafiğin nereden ve hangi arama sorguları ile geldiğini gözlemleyebildiğiniz gibi sosyal ağlardan gelen ziyaretçi verilerini de analiz edebiliyorsunuz. Basit bir kodu sitenize ekleyerek bütün ziyaretçi davranışlarını analiz edebilirsiniz.

SEO çalışmalarınızda hangi kelimelere yöneleceğinizi belirleyebilir pazarlama çalışmanızı da ona göre şekillendirebilirsiniz.

21-Google Analytics API

www.support.google.com/analytics/answer/1008004?hl=en&ref_topic=1008008

SEO çalışmalarında müşterilerinize gerekli verileri bu api aracılığıyla müşterilerinizin bilgi alması için sunabilirsiniz.

22- Google Map Makeer

www.google.com/mapmaker

İşletmenizi Google haritalara eklemek işletme ile ilgili aramalarda görünür olmanızı sağlar. Size müşteri olarak geri dönüşler sağlayabilecek bir araç.

23- Google PageSpeed Insights

www.developers.google.com/speed/pagespeed/insights

Web sitenizin mobil ve masaüstü cihazlarda açılış hızını size gösterir. 100 üzerinden bir değerlendirme yapar. SEO çalışmalarında site içi optimizasyonun sayfa açılış hızına etkisi yüksektir. Özellikle yapılan hatalar ve yavaş sayfalar yüzünden ziyaretçi doğal olarak müşteri de kaybetme riskinizi artar.

24- Google Public Data

www.google.com/publicdata/directory

İnsanların genel kullanımına açık bir veri aracı. Henüz Türkiye için çok geliştiğini söyleyemeyiz. Örneğin işsizlik oranı ile ilgili yazacağınız bir içerikte bu aracı kullanabilir, karşılaştırmalı sonuçları ziyaretçilerinizle paylaşabilirsiniz.

Türkiye’de asgari ücretin diğer ülkelere göre nasıl bir grafik izlediğinizi buradan gözlemleyebilirsiniz.

25- Google SERP Snippet Optimization Tool

http://www.seomofo.com/snippet-optimizer.html

Arama sonuçlarında yazdığınız başlık ve açıklamaların nasıl görüneceğini gösteren Google harici bir araç. Google’ın da benzeri bir listeleme aracı var fakat o indexlenmiş sonuçları listelemektedir. Arama sonuçlarını simule ederek çalışmalarınıza yön verebilir müşterilerinize daha rahat anlatımlar yapabilirsiniz.

26-Google Structured Data Testing Tool

http://www.google.com/webmasters/tools/richsnippets

Arama sonuçlarında yazar resmi ile site sonuçlarınızın yer almasını sağlayabilir Sitenizi Google Plus profilinize bağlayabilirsiniz. Böylelikle aramalarda daha etkili görüneceğiniz için ziyaretçi çekebilirsiniz.

27-Google Trends

http://www.google.com/trends/

Anahtar kelimelerinizi belirlerken Google Trends aracı ile varyasyonları bulabilir aranma hacmine göre öncelik atayabilirsiniz. Önemli SEO araçlarından bir diğeridir diyebiliriz. En sık yapılan aramalar henüz Türkiye için aktif değil bilgisini de verelim.

28-Google Webmaster Tools

http://www.google.com/webmasters/

Web sitenizi analiz edebileceğiniz Google tarafından sunulan site yöneticisi araçlarından en önemlisi. Bir kod veya dosya yükleyerek sitenizin sahipliğini doğrulayarak bu aracı SEO çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder